Chirurgii s-ar putea „antrena“ cu organe printate 3D

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chirurgii s-ar putea antrena pe modele printate 3D ale organelor, înainte de operaţii FOTO iStockPhoto
Chirurgii s-ar putea antrena pe modele printate 3D ale organelor, înainte de operaţii FOTO iStockPhoto

Un om de afaceri din SUA susţine că replici printate 3D ale organelor umane ar putea fi folosite de chirurgi pentru a se antrena înainte de operaţii, scriu jurnaliştii Mashable.

Mark Ginsberg, proprietarul unui magazin de bijuterii din Iowa care deţine şi o serie de imprimante 3D, a făcut un parteneriat cu câţiva doctori pentru a ajuta la crearea unor modele tridimensionale ale organelor umane.

Radiografiile puse la dispoziţie de către medici vor putea fi transformate în informaţii pentru imprimantele 3D. 

De curând, Ginsberg a tipărit o inimă din fotopolimeri pentru un chirurg de la Universitatea din Iowa care avea un pacient cu o gaură în inimă.

„În acest fel pot ţine inima în mână, pot observa fiziologia acelei inimi, forma inimii şi pot să stabilească dinainte direcţia şi unghiul uneltelor folosite şi cum vor aborda diferite vase de sânge“, a declarat Ginsberg.

Printre avantajele acestei metode se numără folosirea unei cantităţi mai mici de anestezic – deoarece doctorii pot anticipa ce vor face şi cât va dura, precum şi un rezultat mai bun şi riscuri mai reduse.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.

Citeşte mai multe despre imprimarea 3D

Oasele 3D, speranţă pentru regenerarea scheletului uman

Oasele deteriorate ar putea să fie refăcute printr-o nouă tehnologie de imprimare 3D a ţesuturilor, care foloseşte celule stem, informează „Huffington Post“. Tehnologia poate să devină alternativa viitorului în ceea ce priveşte înlocuirea organelor lezate.

FOTO Rochie scoasă la imprimanta 3D, fără cusături, pe podiumul de la Paris

Designerul olandez Iris van Herpen a lansat luni, 1 iulie, o creaţie vestimentară realizată prin tehnologia de imprimare 3D dezvoltată de compania belgiană Materialise. Rochia a fost prezentată la Săptămâna Modei Haute Couture de la Paris.

FOTO VIDEO Cea mai ieftină imprimantă 3D a primit 1,4 milioane de dolari finanţare din partea oamenilor

The Buccaneer, o imprimantă 3D pentru birou, pe care oricine poate să o folosească, a ajuns la finalul finanţîrii sale de pe Kickstarter. Rezultatul este unul extraordinar: proiectul a fost finanţat de peste 14 ori.

Știință



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite