S-a descoperit strănepotul Evei! Urmașul celei dintâi femei de pe Pământ trăiește în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ian Kinnaird este foarte probabil descendent direct al Evei FOTO: Captură „The Daily Mail”
Ian Kinnaird este foarte probabil descendent direct al Evei FOTO: Captură „The Daily Mail”

Ian Kinnaird, un profesor britanic, care trăiește în Scoția susține că este descendentul direct al primei femei care a trăit pe Pământ, acum 190.000 de ani. În sprijinul afirmațiilor sale vin rezultatele testelor ADN pe care și le-a făcut bărbatul.

Ian Kinnard, un fost profesor scoţian în vârstă de 72 de ani, a aflat, în urma testelor de ADN, că este descendentul direct al primei femei care a trăit pe Pământ acum 190.000 de ani, relatează cotidianul britanic „The Daily Mail". În ADN-ul său se regăseşte marca genetică L1B1, ale cărei rădăcini merg până la străvechea ramură africană şi care nu au fost descoperite până acum în Europa Occidentală.

Rezultatul investigaţiilor sale genetice arată că 32% dintre bărbaţii britanici descind din britanicii originali, 12% din strămoşii germani, 11% din triburi de vânători şi culegători, iar 7% din vechii irlandezi.

Concluzia geneticienilor care au interpretat rezultatele testelor genetice ale lui Kinnaird a fost că bărbatul este cu adevărat „nepotul Evei". ADN-ul său mitocondrial, care a trecut prin partea feminină, este vechi de 30.000 de ani şi a suferit numai două mutaţii genetice de la prima „Evă neagră" încoace. Potrivit rtv.net,  cei mai mulţi bărbaţi au gene care au suferit până la 200 de mutaţii.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite