Reţelele de socializare, preferatele utilizatorilor de internet. Află aici cât timp petrecem pe Facebook.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Oamenii petrec din ce în ce mai mult timp pe reţelele de socializare, arată un studiu realizat de Citigroup, citat de cotidianul britanic „The Daily Mail". Astfel, în Statele Unite oamenii au petrecut 41 de miliarde de minute pe Facebook luna trecută. În comparaţie, liderul de până acum câteva luni, motorul de căutare Google, a atras atenţia utilizatorilor doar 39 de miliarde de minute.

De asemenea, Facebook este preferat şi de britanici. Utilizatorii au petrecut în medie 22 de minute la o singură vizită pe site-ul de socializare, după cum arată un studiu realizat de Experian Hitwise. În Statele Unite, durata scade la doar 20 de minute pe vizită, iar cel mai mult timp petrecut o singură dată pe Facebook îl au utilizatorii din Singapore, 38 de minute. Până acum, noul rival al Facebook, Google+ nu a intrat în aceste statistici.

Reţeaua lansată în 2004 de Mark Zuckerberg a devenit o parte esenţială a vieţii oamenilor. Şefii reţelei spun că în fiecare lună sunt împărtăşite peste 30 de milioane de link-uri, filme, fotografii şi comentarii pe Facebook.

Site-ul de analiză Experian Hitwise a scris că „de departe cea mai mare parte a timpului petrecut pe internet este folosit pentru reţelele de socializare. În total au fost petrecute peste 800 de milioane de ore în ultima lună, numai în Marea Britanie. Acest lucru înseamnă un sfert din totalul timpului petrecut pe internet". Cifrele pot fi explicate şi prin faptul că motorul de căutare funcţionează foarte rapid şi timpul petrecut pe site s-a scurtat prin această metodă.

Google a fost autoritatea supremă a internetului în ultimii ani, dar ascensiunea Facebook a început să clatine această poziţie. Disputa nu se mai dă de la distanţă însă, odată cu lansarea reţelei de socializare Google+.

Citeşte mai mult despre poziţia de top deţinută de Facebook şi nemulţumirile utilizatorilor Google+, mâine în Adevărul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite