Reguli de protocol schimbate definitiv de prinţesa Diana: şi-a educat copiii după propria metodă şi a oferit în secret un interviu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încălcarea protocolului de către Diana a reprezentat începutul unei noi ere pentru familia regală.  Prinţesa a ales să-şi educe copiii în propriul stil, să-şi dezvăluie sentimentele în faţa oamenilor sau să devină prima femeie din familia regală care a purtat pantaloni la un eveniment oficial.

Ca reprezentant al familiei regale, Diana Spencer a reuşit prin acţiunile şi comportamentul ei să schimbe percepţia privind statutul de prinţesă. Ea a arătat oamenilor că nu este o stea din altă galaxie, ci o persoană obişnuită. Schimbările adoptate de prinţesa Diana, nepermise până în acel moment, au influenţat semnificativ generaţia următoare, scrie brightside.me

Diana şi-a ales singură inelul de logodnă

De regulă, inelele de logodnă pentru cuplurile regale sunt comandate la bijutieri celebri. Prinţesa Diana a renunţat această tradiţie şi a ales un inel dintr-un catalog.  Bijuteriile sale au fost transmise şi sunt purtate şi astăzi de ducesa de Cambridge, soţia printului William.

image

A devenit prima femeie din familia regală care a dat naştere în afara palatului

Femeile familiei regale britanice dădeau naştere copiilor la palat. Diana a preferat să-şi nască ambii copii într-un spital, schimbând tradiţia. Ducesa de Cambridge a decis să urmeze exemplul prinţesei Diana şi a dat naştere tuturor celor trei copii ai săi în acelaşi loc. Catherine a părăsit spitalul purtând o rochie care seamănă foarte mult cu cea purtată de prinţesa Diana.

image

Şi-a educat copiii după propria metodă

Copiii nu aveau voie să-şi petreacă o perioadă foarte mare de timp cu părinţii, ca să nu mai vorbim de însoţirea acestora în străinătate. De exemplu, când prinţul Charles avea 2 ani, el a rămas cu bunicii săi, în timp ce părinţii, regina Elisabeta a II-a şi prinţul Filip, au plecat în Malta. mai mult, exprimarea sentimentelor părinteşti în public era inacceptabilă.

image

Prinţesa Diana s-a abătut de la aceste formalităţi şi şi-a educat copiii într-un mod diferit. Era împotriva separărilor lungi şi îl lua pe William şi Harry atunci când aveau vizite oficiale în alte ţări. Când vorbea cu copiii ei, Lady Di spunea că este necesar să le vadă ochii. Nu-i era frică să-şi exprime sentimentele în public, în ciuda faptului că acest lucru era considerat inadecvat.

image

Prinţesa Diana a încercat să le ofere lui William şi Harry o copilărie normală, permiţându-le să poarte blugi şi tricouri şi chiar să folosească transportul public. Când aceştia au crescut, îi lua în diferite adăposturi şi spitale pentru a vedea cum este viaţa în afara palatului.

Diana avea o mare deschidere în a interacţiona cu oamenii obişnuiţi

Numele prinţesei Diana este asociat cu caritatea. Nu a fost singura din familia regală care a vizitat spitale şi a făcut gesturi umanitare, dar a fost printre puţinii care au făcut-o cu o aşa sinceritate şi deschidere. De aceea publicul ia numit-o „Prinţesa sufletelor“. Îmbrăţişa persoanele infectate cu HIV, deşi atunci încă existau multe temeri cu privire la apropierea de aceştea, a vizitat bolnavii dintr-o colonie de leproşi şi a ajutat oameni fără adăpost.

Nu-i era frică să-şi dezvăluie sentimentele

Paparazzii i-au urmărit fiecare pas şi fiecare gest. În ciuda acestui lucru, Lady Di a fost întotdeauna foarte sinceră cu jurnaliştii - câteodată chiar prea sinceră. În 1995, ea a oferit în secret un interviu în care a mărturisit că are anumite dificultăţi în relaţia cu soţul ei.  La puţin timp după, aceştia au divorţat. Prinţesa a povestit că mariajul lor nu a fost niciodată unul fericit. Obişnuia să împărtăşească bucuria şi emoţiile ei, ceea ce era destul de neobişnuit pentru membrii familiei regale în acel moment. Deschiderea şi sinceritatea au fost probabil motivele pentru care oamenii simpli au iubit-o atât de mult.

Diana a fost prima femeie din familia regală care a purtat pantaloni la un eveniment oficial

În ciuda regulilor stricte de care prinţesa Diana ţinea cont în timpul evenimentelor oficiale,  a reuşit să arate mereu elegant şi la modă. De asemenea, nu s-a temut să experimenteze propriul stil. Lady Di a devenit şi prima femeie din familia regală care purta pantaloni la un eveniment oficial (exemplul ei este urmat în zilele noastre de Meghan Markle, care iubeşte pantalonii). Aiubit culoarea neagră, în ciuda faptului că familia regală poartă negru doar la înmormântări şi în timpul doliu.

image

Atitudinea sa a fost preluată şi de mai tânăra Meghan, care nu se limitează doar la pantaloni. Se pare că cerinţele pentru garderoba ei nu sunt la fel de stricte ca ale lui Cate, care este mama moştenitorilor tronului. De exemplu, recent, Meghan a apărut la un eveniment oficial purtând o rochie cu umerii goi, deşi protocolul nu permite. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite