Primarul care se crede Robin Hood - Jefuieşte magazine şi împarte prada săracilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robin Hood
Robin Hood

În Andaluzia, o regiune spaniolă puternic afectată de criză, legenda lui Robin Hood a fost readusă la viaţă de un primar care fură de la bogaţi şi dă la săraci, scrie odditycentral.com.

Juan Manuel Sanchez Gordillo este primarul satului Marinaleda, din sudul Spaniei, şi şeful unei grupări extremiste de stânga, denumită Uniunea Muncitorilor din Andaluzia.

Sute de membri ai grupului, în frunte cu Gordillo, se năpustesc în supermarketurile din zonă, îşi burduşesc coşurile cu produse, apoi pleacă fără să plătească un ban, totul sub privirile neputincioase ale angajaţilor. Hoţii se axează pe produsele de bază, precum fasolea, pastele făinoase sau ulei, pe care le împart ulterior persoanelor nevoiaşe.

Deşi autorităţile spaniole acuză infracţiunile comise de gruparea primarului din Marinaleda, oamenii din regiune îi consideră eroi şi primesc alimentele furate cu braţele deschise.

Sanchez Gordillo susţine, chiar, că ceea ce fură el nu reprezintă nici 1% din cantitatea de produse pe care supermarketurile le aruncă în fiecare zi la gunoi pentru că au expirat. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite