Prima oră de după serviciu, hotărâtoare în dobândirea succesului profesional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima oră de
după serviciu, determintă în dobândirea succesului professional. Foto rd.com
Prima oră de după serviciu, determintă în dobândirea succesului professional. Foto rd.com

Folosirea timpului de după serviciu poate fi determinantă pentru dobândirea succesului profesional. Psihologii recomandă câteva activităţi care ar trebui făcute în prima oră de după programul de lucru, menite să îmbunătăţească stilul de viaţă şi să combată depresia.

La sfârşitul zilei, după ce munceşti mult şi te simţi epuizat, cu bateriile de enegie complet golite, visezi la o leneveală în faţa televizorului, sperând că astfel vei uita de frenezia de la locul de muncă.

Dacă alegeţi să vă uitaţi la televizor în fiecare zi după serviciu, să staţi pe Facebook sau Instagram până când adormiţi, puteţi fi siguri că în timp productivitatea voastră va suferi un dezechilibru, scrie lifehack.

Când vorbim de prima oră după muncă, nu luăm în calcul statul în trafic sau alte activităţi necesare de la care nu te poţi abate. Dacă petreci prima parte a timpului liber după ce vii de la serviciu făcând activităţi productive, indiferent dacă este vorba de învăţarea unei limbi străine sau o altă activitate educativă, te vei simţi împlinit şi mai fericit. Acest lucru va face o diferenţă semnificativă şi la job. Un angajat fericit are o productivitate mult mai bună, iar mai devreme sau mai târziu, şeful va observa cu siguranţă.

Nu poţi conta în întregime pe informaţiile acumulate în trecut. Învăţarea unor lucruri noi sau practicarea unui hobby îţi vor aduce beneficii în timp. Nu numai că este un mod de a-ţi distrage atenţia de la problemele zilnice, dar ţine cont şi de faptul că lenea atrage lene. Îţi poti face propriile reguli încercând să te canalizezi pe productivitate, dedicându-ţi cel puţin o oră pe zi pentru atingerii obiectivului professional.

O oră în fiecare zi poate face o diferenţă colosală pe termen lung. De exemplu, în cazul în care începi să studiezi o limbă străină timp de o oră pe zi, după un an, practica te va ajuta să vorbeşti fluent şi să bifezi un lucru ce poate fi adăugat în curriculum vitae. 

Pe de altă parte, o persoană care nu se dezvoltă, nu se poate aştepta ca viaţa ei să se schimbe în bine. Acest lucru înseamnă că, fără progresie, în viitor nu vei mai avea aceleaşi şanse într-o competiţie, comparativ cu cele pe care le ai în prezent. Pentru unii, informaţiile pe care le deţin pot fi satisfăcătoare, dar cei din jurul tău sunt într-o competiţie continuă şi nu se mulţumesc cu ceea ce sunt în prezent. Dacă ai aspiraţii şi îţi doreşti să obţii ceva de la viaţă, încearcă să nu cazi în rutina zilnică.

O altă problemă care poate apărea este faptul că stilul de viaţă leneş v-ar putea afecta mental şi chiar împinge către depresie. Depresia este o problemă semnificativă care diminuează productivitatea muncii.

Activităţi care îţi pot îmbunăţi productivitatea:

Cititul

Poţi citi orice, de la ficţiune la fantezie, romantism sau poveşti de groază. O oră de lectură în fiecare zi înseamnă o carte în fiecare săptămână. Cu cât citiţi mai mult, cu atât vă veţi îmbogăţi cunoştinţele. 

Pornirea unor proiecte personale

Proiecte, cum ar fi construirea unui site web, sau mici afaceri, activităţi de volunariat, vă vor răsplăti cu valori importante cum ar fi învăţarea lucrului în echipă, respectarea termenelor limita sau primirea unui feedback pozitiv în schimbul muncii tale. Toate sunt trăsături majore pentru o carieră de succes.

Stabiliţi-vă conexiuni

 Este bine cunoscut faptul că conexiunile sunt un plus de necontestat atunci când este vorba de de dezvoltarea personală sau carieră. Tot ce trebuie să faci este să mergi în locurile în care poţi întâlni oameni interesanţi.

Toate acestea sunt doar simple activităţi care vă pot scote din confortul zilnic în încercarea de a deveni o persoană productivă. Priviţi-vă obiectiv viaţa şi urmaţi-vă pasiunile!

 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite