Peste Canalul Mânecii, atârnat de baloane cu heliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temerarul Jonathan Trappe şi-a propus să zboare la o înălţime de 2.150 de metri suspendat de baloane umflate cu heliu. Cocoţat într-un scaun de care sunt prinse 57 de baloane cu heliu, Jonathan Trappe vrea să traverseze, în iunie, Canalul Mânecii.

Temerarul, în vârstă de 37 de ani, se pregăteşte intens pentru această aventură. A făcut deja un test de zbor deasupra oraşului său natal din Carolina de Nord, SUA, relevă „The Daily Mail".

A plutit preţ de 14 ore, stabilind un record de anduranţă pentru zborul cu un „ciorchine" de baloane. Totodată, a devenit primul om care a zburat astfel şi pe timp de zi şi pe timp de noapte.

„Zborul a fost menit să testeze dacă toate sistemele funcţionează, astfel încât în iunie să nu existe niciun fel de probleme", a spus
Jonathan Trappe. „Acest «ciorchine» pe care-l folosesc este format din 57 de baloane de diferite dimensiuni. Cel mai mare are un diametru de 2,4 metri", a explicat el.

„După ce decolez, urc cu viteza de 51,5 km/h, iar în acest zbor, cea mai mare altitudine la care pot ajunge este de 2.278 de metri", a mai spus acesta. Trappe, director tehnic la o firmă de consultanţă, este conştient de faptul că pentru aterizare are la îndemână o singură variantă: trebuie să taie baloanele cu un cuţit.

Pregătiri intense

Cascadoria pe care vrea s-o execute nu este deloc uşoară, iar Jonathan a muncit din greu pentru ca totul să iasă ca la carte. În urmă cu doi ani, şi-a luat licenţa de zbor pentru baloane cu aer cald, dar şi pentru baloane cu heliu. Se antrenează de aproximativ 18 luni.

„Zborul cu baloanele este noua mea pasiune, astfel că abia aştept să traversez Canalul Mânecii", a declarat temerarul. „Sper ca această aventură să-i inspire şi pe alţii. Va fi foarte distractiv, dar pentru mine un alt aspect este important. Liniştea. Acolo, sus, totul e paşnic", a afirmat Jonathan Trappe.

Chiar dacă în aer va fi singur, Jonathan va fi susţinut de la sol de o întreagă echipă, precum şi de iubita lui, care i-a fost alături în această aventură de la bun început.

Sisteme de siguranţă

Va fi monitorizat şi va avea la dispoziţie un sistem de radio-comunicaţii pentru a vorbi cu cei care-l vor ajuta să-şi împlinească visul. Totodată, va avea la el un dispozitiv pentru transmisiuni radio care să-i permită să ia legătura cu controlorii de trafic aerian, dar şi un telefon prin satelit pentru situaţii de urgenţă.

Totuşi, bateriile nu vor funcţiona nelimitat. Va avea de înfruntat temperaturi sub zero grade Celsius şi va fi nevoit să utilizeze o mască de oxigen, dar Jonathan Trappe spune că nu-i este frică deloc.

"Zborul cu baloanele este noua mea pasiune, astfel că abia aştept să traversez Canalul Mânecii."
Jonathan Trappe
37 de ani

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite