O universitate a implementat programul care îi ajută pe studenţi să se adapteze mai uşor la viaţa de adult: cum fac faţă stresului maturităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
o
universitate a implementat programul care îi ajută pe elevi să facă faţă
stresului maturităţii. Foto parentherald.com
o universitate a implementat programul care îi ajută pe elevi să facă faţă stresului maturităţii. Foto parentherald.com

O universitate din Carolina de Nord a implementat un program menit să-i înveţe pe studenţi cum să facă faţă provocărilor vieţii de adult, după ce reprezentanţii instituţiei au realizat că mulţi dintre tineri sunt extrem de speriaţi şi de stresaţi că nu vor reuşi să gestioneze provocările maturităţii.

O universitate din Greenville, Carolina de Nord, a implementat un program pentru studenţii care au nevoie de ajutor pentru a se descurca mai uşor la începutul vieţii de adult. 

Autorităţile cred că necesitatea acestui program este crucială, mai ales după ce au aflat că tot mai mulţi tineri cer consiliere şi servicii de sprijin, în măsura în care mulţi dintre ei fac faţă cu greu stresului şi provocărilor maturităţii. După ce au realizat un sondaj pentru a vedea dacă studenţilor le este afectată în acest mod sănătatea mintală, iniţiatorii programului au aflat că jumătate din aceştia au nevoie de consiliere sau că se confruntă cu stres şi anxietate.

Condus de către personalul de consiliere universitară, programul include activităţi cum ar fi managementul stresului, studenţii fiind incluşi în diferite grupuri de sprijin, notează NBC News.

Iniţiatorii programului speră ca astfel tinerii să se acomodeze mai uşor cu ceea ce presupune viaţa de adult, împărtăşindu-le deprinderi de viaţă extrem de necesare.

Pe baza unui raport al universităţii, după implementarea programului de consiliere, nivelul de încredere al elevilor s-a îmbunătăţit cu 16% în ultimii doi ani. Numărul studenţilor care au recunoscut că s-au confruntat cu o criză a nedaptării la viaţa de adult, a scăzut cu 52 %.

„Nu au fost doar statistici, totul a presupus muncă şi severitate”, a declarat Valerie Kisler-van Reede, directorul instituţiei şcolare. Acesta a adăugat că  studenţii ajunseseră să consume droguri, acesta fiind modul în care ei înţelegeau că pot scăpa de anxietate şi probleme.

Experţii sunt de părere că social media şi tehnologia au contribuit la declinul emoţional al celor mai mulţi tineri. Aceştia nu mai ştiu să-şi rezolve problemele faţă în faţă şi sunt incapabili să-şi gestioneze conflictele în mod corespunzător.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite