Motivul pentru care informațiile de pe Facebook nu ne reprezintă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dat fiind contextul social actual, am putea crede că informațiile pe care le publicăm în rețelele de socializare ne definesc personalitatea. Psihologii vin, însă, cu o altă ipoteză.

Conform unui studiu recent, majoritatea internauților consideră că mesajele publicate în rețeaua de socializare Facebook, puse cap la cap, oferă celor din jur o imagine de ansamblu asupra personalității lor.

”Postările” de pe Internet constituie informații despre comportamentul oamenilor, nu despre credințele lor profunde, cred psihologii, citați de psychologytoday.com.

În ziua de azi, cele mai frecvente date despre o persoană activă pe rețelele de socializare sunt cele legate de terasele sau cluburile pe care le frecventează, ori de locul în care se afla în momentul în care a publicat un anumit mesaj pe contul de Facebook, de exemplu. Aceste informații pot fi împărtășite cu ceilalți utilizatori de Facebook printr-o opțiune a rețelei.

Ele nu reprezintă realitatea, de cele mai multe ori, consideră cercetătorii. Ei adaugă că adevărul despre noi iese la iveală atunci când dezactivăm opțiunea care le arată prietenilor de pe Facebook unde mergem noi și ce facem.

"Ceea ce publicăm pe Facebook este ceea ce vrem ca alții să creadă despre noi, conform standardelor sociale din ziua de azi. Cine suntem, de fapt, este determinat de lucrurile pe care le cumpărăm și locurile în care mergem când nu arătăm asta lumii", mai spun specialiștii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite