Motivul pentru care angajaţii negativişti şi morocănoşi sunt mai eficienţi la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu o gândire negativistă fac o treabă mult mai bună la locul de muncă datorită faptului că acordă mai mult timp şi atenţie unei singure cauze. FOTO Daily Mail
Persoanele cu o gândire negativistă fac o treabă mult mai bună la locul de muncă datorită faptului că acordă mai mult timp şi atenţie unei singure cauze. FOTO Daily Mail

Nimănui nu-i plac persoanele veşnic nemulţumite, care urăsc soarele pentru că bate prea cu putere, dar îi deranjeză şi briza răcoroasă. Cu toate acestea, s-a dovedit că negativismul prieşte la locul de muncă.

Persoanele optimiste şi cu o atitudine pozitivă în faţa provocărilor de zi cu zi se implică în mult mai multe activităţi decât cei care privesc orice activitate cu profundă frustrare şi nemulţumire. Totuşi, în mod ironic, persoanele cu o gândire negativistă fac o treabă mult mai bună la locul de muncă tocmai pentru că acordă mai mult timp şi atenţie unei singure probleme, în timp ce optimiştii fac risipă de energie şi nu dovedesc aceeaşi putere de concentrare.

Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Illinois şi unui studiu al Universităţii din Pennsylvania, o atitudine mai puţin entuziastă ajuta la dezvoltarea abilităţilor pe un domeniu specific mult mai bine decât o atitudine pozitivă.

image

FOTO Daily Mail
   

Aptitudinile sunt foarte importante pentru angajatori, dar şi personalitatea joacă un rol important. Compania suedeză de educaţie digitală Hyper Island a intervievat 500 de lideri în afaceri, în domenii precum comunicare şi tehnologie, iar rezultatele au demonstrat că pentru 78% din aceştia, personalitatea este una din cele mai importante calităţi la un angajat. Pe lângă personalitate, o altă calitate importantă este, pentru angajatori, adaptarea la cultura organizaţională, care constă în luarea unor decizii în concordanţă cu interesele companiei pentru care un angajat lucrează.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite