Mituri din trecut despre corpul femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când vine vorba de corpul femeii, credinţele populare şi chiar afirmaţiile unor învăţaţi din vremurile trecute nu s-au apropiat întotdeauna de adevăr. Lămâile folosite pe post de contraceptive şi infertilitatea cauzată de citit sunt doar două dintre falsele concepţii care au rămas întipărite în mintea oamenilor, uneori şi pentru sute de ani

În anul 1870, profesorul Edward Clark din cadrul facultăţii Harvard a expus o teorie cel puţin neobişnuită legată de efectele lecturii asupra femeilor. Specialistul susţinea că fluxul mare de informaţie devia sângele din uter către creier, acest proces având ca efect final sterilitatea. Mai târziu, adepţii fenomenului de emancipare a femeilor l-au blamat pe Clark, din cauza teoriei sale, argumentând că aceste idei stopează procesul de educare şi culturalizare a publicului feminin.

Unele fete pot supravieţui fără să mănânce 

Potrivit publicaţiei „The Huffington Post“, la mijlocul secolului al XIX-lea, a existat o grupare de tinere care renunţase definitiv la mâncare în favoarea energiei solare. De aici, s-a răspândit credinţa populară că unele femei sunt capabile să reziste fără hrană şi băutură.

Mastrubarea opreşte dezvoltarea sânilor

În era victoriană existau manuale care vorbeau despre efectele negative ale mastrubării asupra corpului femeii. Specialiştii de atunci erau convinşi că autosatisfacerea stopează procesul de evoluţie a glandelor mamare, mit vehiculat şi astăzi în popor. Perin urmare, femeile care se masturbau aveau sânii mici. 

Lămâile previn sarcinile

Însăşi Casanova, în paginile memoriilor sale, susţine că acest fruct poate fi folosit pe post de contraceptiv. Amantul perfect explica felul în care jumătăţile de lămâie devin bariere fizice, asemenea diafragmelor, şi împiedică circulaţia spermatozoizilor în uter.

Priveliştile urâte te fac să naşti un prunc hidos

Randi Hutter Epstein, o scriitoare americană, a explicat jurnaliştilor de la „New York Times“ că, în trecut, existau o mulţime de lucrări referitoare la sarcină, travaliu şi procesul naşterii. În paginile acestor cărţi, era tipărită şi afirmaţia potrivit căreia viitoarele mămici care privesc lucruri sau chipuri hidoase vor naşte un bebeluş cu o figură la fel de neatrăgătoare.

Femeile au mai puţin dinţi decât bărbaţii

Printre teoriile enunţate de Aristotel s-a strecut şi ideea potrivit căreia femeile au mai puţin dinţi decât bărbaţii. De fapt, acest fenomen sesizat în trecut era provocat de lipsa igienei dentare şi de alimentaţia necorespunzătoare, pentru că, în realitate, reprezentanţii ambelor sexe se nasc cu acelaşi număr de dinţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite