Măsuri corecte pentru îngrijirea urechilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beţişoarele de urechi împing cerumenul în interiorul canalului auditiv, favorizând formarea dopurilor de ceară.
Beţişoarele de urechi împing cerumenul în interiorul canalului auditiv, favorizând formarea dopurilor de ceară.

Urechile sunt foarte sensibile şi necesită o îngrijire specială. Pentru a curăţa canalul auditiv, respectă măsurile minime de igienă. În caz contrar, rişti complicaţii care pot reduce acuitatea auditivă.Protejează-ţi corect auzul urmând câţiva paşi simpli.

Odată ce deţii toate informaţiile despre îngrijirea corectă a urechilor, reuşeşti să previi anumite complicaţii care îţi pot afecta sănătatea. Ceara din ureche este unul dintre mecanismele principale de apărare ale organismului, acţionând ca un scut protector în faţa agenţilor patogeni sau a obiectelor străine. De altfel, ceara din ureche opreşte praful, impurităţile, paraziţii, acţionând în acelaşi timp ca un dezinfectant.

Curăţarea pavilionului urechii trebuie făcută cu apă caldă şi săpun. Este bine să-ţi cureţi urechile cu ajutorul unui prosop curat, înmuiat în apă caldă. În plus, există în comerţ sprayuri cu apă purificată şi clorură de sodiu, sau cu uleiuri speciale care înmoaie cerumenul şi ajută la eliminarea acestuia.

Beţişoarele de urechi, contraindicate

Beţişoarele de urechi nu sunt cea mai bună metodă de a îndepărta ceara din urechi. Prin utilizarea acestora nu faci decât să împingi cerumenul în interiorul canalului auditiv, favorizând formarea dopurilor de ceară. De asemenea, folosirea frecventă şi incorectă a beţişoarelor de urechi poate duce la apariţia unor boli precum micoza. Introducerea oricăror obiecte lungi şi ascuţite în urechi cauzează afectarea gravă a auzului.

Află pe Clicksanatate.ro cum afectează sănătatea urechilor căştile şi lumânările terapeutice!

De ce este necesar să faci mişcare şi în sezonul rece

Obţii un zâmbet sănătos cu ajutorul faţetelor dentare

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite