Un fost senator se laudă că a pescuit un păstrăv de 109 centimetri. Unde este lacul în care sunt exemplare şi de peste 2 metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pescarul, cunoscut în zonă drept Regele Păstrăvului din Ardeal, nu este la prima sa captură de mari proporţii, el reuşind, de-a lungul timpului, să scoată din apa lacului de lângă Cluj-Napoca mai multe exempare de păstrăv de mari dimensiuni, relatează Antena3.

Vasile Ilea, alături de captura sa, un păstrăv de peste un metru, foto Facebook
Vasile Ilea, alături de captura sa, un păstrăv de peste un metru, foto Facebook

Fost senator și actual om de afaceri, Vasile Ilea este cunoscut în Cluj mai ales pentru pasiunea sa pentru pescuit şi a primit numele de Regele Păstrăvului din Ardeal datorită performanţelor sale. Recent, el a prins un exemplar de peste un metru lungime, mai exact de 109 centimetri. Pe 24 mai, el a postat pe pagina sa de Facebook fotografia cu trofeul.

Locul preferat de pescuit al lui Vasile Ilea este lacul Tarnița, un lac de acumulare aflat între comunele Râșca, Mărișel și Gilău din județul Cluj, nu departe de Cluj-Napoca. Lacul are aproximativ 215 ha și o adâncime maximă de peste 70 de metri, şi reprezintă una din cele mai apreciate zone turistice din zonă.

De-a lungul timpului, cunoscutul pescar a reuşit mai multe capturi impresionante: un exemplar de 106 centimetri la începutul lunii aprilie și un păstrăv de 97 de centimetri în august 2023. Însă, de departe, cel mai mare exemplar pescuit a fost în urmă cu patru ani, când a reuşit să scoată din apă un păstrăv de 133 cm.

În ciuda numeroaselor fotografii oferite presei de Vasile Ilea cu trofeele sale, sunt destul de multe persoane care se îndoiesc de faptul că în apele de la noi din ţară trăiesc păstrăvi de dimensiuni aşa de mari. În ciuda scepticismului, mărturiile unor scafandri care au făcut explorări în apele lacului Floroiu din județul Cluj confirmă existenţa mai multor specii de păstrăv, dar şi a unor exemplare de peste doi metri.

„În lacul Floroiu există o fermă de păstrăvi - păstrăv indigen, păstrăv curcubeu și chiar păstrăv auriu. Am întâlnit păstrăvi de doi metri - între 1,8 și 2,2 metri. Nu am reușit să coborâm până la fundul barajului, dar este posibil să existe exemplare și mai mari.

Este un adevărat rai piscicol, iar pentru a prinde astfel de păstrăvi uriași sunt necesare nu doar ore, ci zile de pescuit și mult noroc. De asemenea, este posibil să fie și lostrițe, dar nu putem confirma exact ce am văzut acolo, însă unele erau cu siguranță păstrăvi”, au declarat scafandrii.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite