TENDINŢE Costumul de baie întreg, „vedeta“ plajelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Vara aceasta, silueta nu mai contează atât de mult! Costumele de baie în tendinţe sunt atât de variate, de la croieli şi materiale până la imprimeuri, încât alegerea celei mai potrivite piese va fi dificilă doar prin prisma ofertei extrem de bogate. Modelele întregi, dar cu decupaje generoase, alături de cele cu mâneci lungi, inspirate de costumele practicanţilor de surf, sunt principalele recomandări ale brandurilor internaţionale.

Pregătirile pentru concediu sunt pe jumătate rezolvate dacă descoperim costumul de baie care să ne acopere micile imperfecţiuni, să ne evidenţieze atuurile fizice şi să fie şi în tendinţe. Misiunea nu este niciodată simplă pentru o femeie, dar vara aceasta căutările vor fi mult simplificate de multitudinea de modele existente. 

Vedeta verii poate fi considerat costumul de baie întreg, dar cu decupaje laterale sau în zona abdomenului, cum este cel propus de brandul australian Aqua Blu. De la modelele cu imprimeuri florale viu colorate până la cele monocrome, eventual în nuanţe de culoarea pielii, aceste piese poate că nu permit bronzarea uniformă, dar cu siguranţă oferă siluetei un plus de eleganţă, dincolo de faptul că reuşesc să mascheze părţi ale corpului pe care nu dorim să le expunem din varii motive.

tendinte costum de baie 2017

FOTO Getty Images

Şnururi, fermoare şi plasă

Costumele de baie întregi, dar cu decupaje laterale îndrăzneţe sau legate cu şnururi conferă o doză de senzualitate aparte, în viziunea designerilor de la Wild Pony Swimwear. La fel de sexy sunt şi modelele Kooper and Zink şi Bondi Bather, realizate din materiale transparente sau din plasă, care lasă pielea să se întrezărească seducător. 

tendinte costum de baie 2017

FOTO Getty Images

Pentru firile practice, sportive, care îşi petrec mai mult timp în apă decât lenevind la soare, sunt perfecte modelele inspirate de costumele pentru surferi, imaginate de Duskii, un alt brand australian. Croite din materiale cu imprimeuri colorate, de la cele cu flori la cele cu buline, aceste costume de baie pot avea mâneci lungi ori pot fi asemănătoare cu vestele, fiind închise cu fermoar în zona bustului. 

tendinte costum de baie 2017

FOTO Getty Images

Retro-şic: modelul gingham 

Tot la capitolul imprimeuri se păstrează în vogă piesele cu model animal print, dar şi imprimeul vintage gingham (n.r. – model cu pătrăţele în două culori), care a cunoscut succesul mai ales în anii ’60 şi a fost reînviat de brandul SKYE & Staghorn. Imprimeul gingham are avantajul de a-i conferi purtătoarei un look ingenuu, de şcolăriţă.

Dacă anul acesta dungile sunt printre cele mai vizibile tendinţe vestimentare, era de aşteptat ca şi costumele de baie să urmeze această direcţie. Prin urmare, astfel de modele au fost incluse în colecţiile 5thPosition şi Cihan Nacar, fie în combinaţii de dungi orizontale şi verticale, alb-negru, fie colorate în stil curcubeu. 

tendinte costum de baie 2017

FOTO Getty Images

Şi seturile din două piese au suferit transformări vara aceasta. Pe lângă cele clasice, cu bikini care se leagă în părţi cu şnur şi cu sutien de tip triunghi, propuse de brandul spaniol Guillermina Baeza, există varianta slipului retro, cu talie înaltă sau decupat generos pe şolduri, după moda anilor ’80, combinat cu sutien de tip bustieră, legat după gât, exemplificate în zeci de variante de Agua de Coco.

tendinte costum de baie 2017

FOTO Getty Images

FOTO Getty Images

„Lenjerie intimă“ sexy de plajă

Costumele de baie prinse doar pe un umăr, în stilul celor de la Etam, sau cu mâneci căzute, sunt variante care arată spectaculos pe marginea unei piscine elegante. De efect sunt şi modelele care au volane aplicate deasupra sânilor, ideale pentru siluetele cu sâni mici, ori pe diagonală sau în zona umerilor, regăsite la SKYE & Staghorn, Heaven Swimwear, Agua de Coco, Etam şi Guillermina Baeza. 

tendinte costum de baie 2017

FOTO Getty Images

tendinte costum de baie 2017

FOTO Getty Images

Detaliile cum sunt franjurile sau ciucurii dau o notă latino costumelor de baie, fiind modele care se pretează unei petreceri la piscină sau pe malul mării, unde se şi dansează. Pentru un aspect exotic, imprimeurile cu palmieri sau cele care combină verdele şi galbenul aprins pot fi alegeri inspirate, fiind văzute în prezentările colecţiilor de vară de la Emma Ford şi Bondi Bather.

tendinte costum de baie 2017

FOTO Getty Images

Sezonul acesta au revenit în forţă şi modelele croşetate, atât cele din două piese, cât şi cele întregi, prezente în rândul noutăţilor de la Tacoola. O surpriză este apariţia costumelor de plajă Aqua Blu care pot fi confundate cu lenjeria intimă sexy, datorită aplicaţiilor din dantelă, dar şi faptului că sunt, de regulă, piese monocrome, albe sau negre. 

tendinte costum de baie 2017

FOTO Getty Images

Accesorii de efect 

Pentru ca ţinuta de plajă să fie completă, o geantă de plajă este indispensabilă, la fel şi o pereche de sandale comode, dar de efect. Chanel vine cu varianta sacilor purtaţi pe un umăr, dar şi a sandalelor greceşti care se leagă pe picior cu cât mai multe şiruri de curele. Pentru o ţinută sport, la costumul de baie poate fi asortată o pereche de ghete sport, eventual albe, aurii sau argintii, în vreme ce un outfit feminin va avea nevoie de o pereche de platforme. 

Brandul Kopper and Zink propune pentru plajă ghiozdanele sau poşetele de mici dimensiuni, confecţionate din rafie. Deşi nu sunt prea încăpătoare, acestea arată foarte şic, aşadar vor fi pe placul oricărei pasionate de modă dornice să atragă privirile şi altor reprezentante ale sexului frumos, nu doar ale bărbaţilor.  

tendinte costum de baie 2017

FOTO Getty Images

Dacă sezoanele trecute, pareo era principalul accesoriu demn de a fi purtat peste costumul de baie, vara aceasta puteţi să alegeţi costume de baie care au ataşat de sutien un fel de capă sau de pelerină transparentă şi diafană. Astfel de piese au putut fi observate în prezentările Aqua Blu, eleganţa manechinelor fiind subliniată de fluturarea delicată a materialelor uşoare. 

Cozoroc vs. umbreluţe delicate  

Pentru a evita razele puternice ale soarelui de vară, cozoroacele din materiale viu colorate sunt de preferat pălăriilor clasice, cu boruri largi. Deşi pare desuet, puteţi să folosiţi pentru a vă apăra de soare şi umbreluţele delicate, de tipul celor folosite pe vremuri de domnişoarele de pension, dar şi turbanele în nuanţe puternice. O altă posibilitate interesantă sunt pălăriile din paie, dar cu mesaje imprimate pe boruri, de genul „Do not disturb“ (în traducere din limba engleză, „Nu deranjaţi“). 

Până şi în materie de prosoape de plajă au apărut modele surprinzătoare, şi anume prosoapele rotunde, unele dintre ele cu ciucuri cusuţi pe margine.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite