Regele Charles al III-lea reduce consumul de energie la Palatul Buckingham. Apa din piscină, mai rece decât de obicei

0
Publicat:

Regele Charles a redus temperatura termostatului pentru piscina de la Palatul Buckingham pentru a contribui la limitarea consumului de energie al casei regale. „Câteva persoane care folosesc piscina au observat că temperatura a scăzut. Li s-a spus că regele face economie”, a declarat o sursă pentru Daily Mail. 

regele charles (13) jpg

Anul trecut, factura la utilități pentru palatele regale, care este plătită de contribuabil prin intermediul subvenției suverane, a fost de 3,2 milioane de lire sterline.

Regele, un ecologist de-o viață, este cunoscut ca fiind dornic să obțină emisii nete zero în casa regală înainte de data limită stabilită de guvern, 2050.

El a instalat deja panouri solare pe acoperișul casei sale din Londra, Clarence House, și la Highgrove, reședința sa de la țară din Gloucestershire.

O sursă care îl cunoaște bine pe rege a declarat pentru Sunday Times că Charles crede, probabil, că piscina, pe care membrii de rang înalt ai casei regale au voie să o folosească, „nu este bună din punct de vedere ecologic, deoarece apa are substanțe chimice și trebuie încălzită”.

„Nu se potrivește cu viziunea sa asupra lumii”.

Piscina de la Palatul Buckingham a fost comandată de George al VI-lea în 1938, pentru prințesele Elisabeta și Margareta.

Regele a învățat să înoate acolo, la fel ca și frații săi. Diana, prințesa de Wales, a folosit, de asemenea, piscina în mod regulat. De asemenea, se crede că prinții William și Harry  au învățat să înoate acolo.

Membrii seniori ai casei regale au voie să folosească piscina, dar trebuie să verifice în prealabil dacă un membru al familiei regale face baie pentru a evita conflictele.

Magazin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite