Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO

0
Publicat:

Într-un videoclip realizat în anul 1963 la baza sportivă studențească „Tei“, apare și studentul Ion Țiriac. E greu să-l recunoști în tânărul suplu, fără mustață, pe miliardarul din prezent.

În reportajul realizat în anul 1963 descoperim o bază sportivă plină de studenți care se antrenează: la tenis, la tras cu arcul sau yachting. Printre ei, servește impecabil studentul Ion Țiriac.

Ion Țiriac s-a născut la 9 mai 1939, la Brașov, într-un apartament modest de două camere de pe Strada Cerbului, în cartierul Şchei, fiind fiul lui Ion şi al Ecaterinei, amândoi ardeleni adevăraţi, din Alba Iulia, conform biografiei realizate de Rador.

Ion Țiriac pe vremea când era student
Ion Țiriac pe vremea când era student

Pentru că avea foarte multe antrenamente la hochei pe gheaţă, sport pe care-l practica atunci, Ion Ţiriac nu a mai trecut pe la şcoală, iar în timpul liceului a fost exmatriculat. Însă datorită prieteniei cu familia Maurer, foarte influentă în acei ani, Ţiriac a reuşit să facă doi ani de liceu în patru luni şi să obţină şi Bacalaureatul.

Începând cu anul 1958, a fost membru al lotului naţional de hochei, cu care a participat la Campionate Mondiale şi Jocuri Olimpice. În anul 1959, Ţiriac se transferă de la Braşov la Clubul Dinamo Bucureşti, club departamental al Ministerului de Interne.

În anul 1960, a fost încadrat ca sublocotenent de miliţie în cadrul Secţiei de tenis a Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti.

În anul 1964 a absolvit Institutul de Cultură Fizică din Bucureşti primind distincţia de Maestru Emerit al Sportului.

Ion Țiriac pe vremea când era student
Ion Țiriac pe vremea când era student

Ion Țiriac susține că și-a permis să își cumpere prima mașină în 1960, pe vremea când era doar un student. „Pasiunea pentru mașini a început în urmă cu aproape 65 de ani. Eram un student foarte tânăr și nu mă întreba cum. Nu-mi pot explica azi că mi-am cumpărat o Skoda Octavia, în anul 1960.

Când eram tânăr student, în perioada comunistă, era ieșit din comun să ai o mașină complet nouă, în condițiile în care rectorul de la Universitate avea o Pobeda veche de 20 de ani care scotea fum pe toate părțile și de cele mai multe ori, stătea în garaj”, a povestit Ion Țiriac la Euronews.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite