Gustul de varză Kale provoacă grimase fetușilor. Aceștia par supărați atunci când mama consumă leguma STUDIU

0
0

Un studiu recent, care a analizat eografiile cu reacțiile faciale ale fetușilor la diverse gusturi, a relevat că varza kale provoacă grimase, potrivit The Guardian.

Fetușii pot fac diferența între gusturile alimentelor din dieta mamei FOTO Shutterstock
Fetușii pot fac diferența între gusturile alimentelor din dieta mamei FOTO Shutterstock

Considerată una dintre cele mai sănătoase legume din lume, varza Kale nu este pe gustul multor adulți. Și, se pare, nici pe cel al fetușilor. Cercetătorii care au efectuat primul studiu ce corelează anumite gusturi cu expresia facială a fetușilor, au descoperit că, pe chipul acestora, apare expresia specifică plânsului, atunci când mama consumă varză Kale.

În timp ce studiile anterioare au sugerat că preferințele noastre alimentare pot începe înainte de naștere și pot fi influențate de dieta mamei, echipa spune că noua cercetare este prima care analizează direct răspunsul fetușilor la diferite arome.

Până acum, studiile au analizat doar ceea ce se întâmplă după naștere, dar să vezi expresiile faciale ale fătului când simte un anumit gust este complet nou“, a declarat profesorul Nadja Reissland, de la Universitatea Durham, coautor al cercetării.

Echipa a observat că aromele alimentelor din dieta mamei erau prezente în lichidul amniotic, că papilele gustative pot detecta anumite substanțe începând cu vârsta de 14 săptămâni, iar moleculele de miros pot fi detectate începând cu vârsta de 24 săptămâni.

Reacții diferite la alimente diferite

Pentru a afla dacă fetușii fac diferența între arome, echipa a analizat ecografii de la 69 de femei însărcinate, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, care au fost împărțite în două grupuri. Femeile din primul grup au înghițit o capsulă cu pudră de varză Kale, cu 20 de minute înainte de ecografie. Femeile din cel de-al doilea grup au luat o capsulă cu pudră de morcov, înainte de ecografie. Echipa a examinat, de asemenea, ecografii de la alte 30 de femei, cărora nu li s-a administrat nicio capsulă. Tuturor femeilor li s-a cerut să nu mănânce nimic cu o oră înainte de ecografie.

Cercetătorii au examinat, în total, 180 de ecografii de la 99 de fetuși și au descoperit că fetușii au avut o expresie asemănătoare cu plânsul de două ori mai des la mamele care au consumat capsula cu pudră de Kale, decât la cele care au luat capsula cu pudră de morcov.

Când mama a consumat o capsulă de morcov, fetușii au avut o expresie asemănătoare râsului de două ori mai des decât atunci când mamele au luat o capsulă cu varză Kale sau nu au luat nicio capsulă.

Dr. Benoist Schaal, coautor al studiului, a declarat pentru The Guardian că rezultatele au fost surprinzătoare. „Rezultă că femeia însărcinată nu a terminat încă de mâncat, iar fătul este deja capabil să simtă ce a mâncat mama sa“, a spus el.

Mai multe - Magazin

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite