Doi suspecți au fost reținuți în Spania pentru implicare în furtul tablourilor lui Francis Bacon

0
Publicat:

Potrivit poliției spaniole, fiecare lucrare costă aproximativ 5 milioane de euro.

image

Poliția Națională Spaniolă a reținut două persoane suspectate de implicare în furtul de picturi ale artistului expresionist englez cu rădăcini irlandeze Francis Bacon (1909-1992), se precizează într-un comunicat de presă al agențiilor de aplicare a legii din regat.

Potrivit informațiilor oferite de poliția spaniolă, fiecare piesă de artă valorează aproximativ 5 milioane de euro. Până în prezent, poliția a reușit să recupereze trei din cele cinci tablouri furate dintr-o casă din Madrid în 2015. În total, de la începutul anchetei asupra incidentului, au fost reținute 14 persoane care ar putea fi implicate în această infracțiune.

Picturile au dispărut dintr-o casă privată din centrul Madridului în vara anului 2015. Lucrările furate au aparținut unui prieten al lui Bacon.

Bacon este un maestru al picturii figurative. Picturile artistului sunt foarte apreciate de colecționari din întreaga lume. Astfel, în 2015, dipticul lui Bacon „Two Sketches for a Self-Portrait” (1977) a fost vândut la Londra pentru 22,4 milioane de dolari. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite