De ce se țin telefoanele pe modul avion atunci când decolează aparatul de zbor

0
Publicat:

Un pilot a explicat de ce se țin telefoanele pe mod avion atunci când decolează aparatul de zbor.

FOTO Pixabay
FOTO Pixabay

Christy Karsten, care a fost pilot timp de 22 de ani, a explicat pentru Travel Awaits, că este  necesar să ținem telefoanele pe mod avion atunci când decolează avionul pentru siguranță.

Primele telefoane mobile de mână care foloseau rețeaua 2G au fost introduse la începutul anilor '90, iar Comisia Federală pentru Comunicații a interzis rapid utilizarea lor în zborurile comerciale. Motivul principal, a spus aceasta, a fost că rețeaua ar putea interfera cu comunicațiile de la sol.

FAA a interzis, de asemenea, utilizarea lor, declarând că telefoanele mobile reprezintă un risc pentru sistemele de navigație și de avionică ale aeronavelor. Problema este că telefoanele mobile transmit unde radio către turnurile de telefonie mobilă de la sol.

Aceste lungimi de undă acoperă cea mai mare parte a spectrului radio. Instrumentele și aparatura de pe avioanele cu reacție se bazează și ele pe unde radio, similare cu undele radio transmise de telefoanele mobile.

Dacă toată lumea din avion ar porni și ar folosi telefoanele în același timp, grupul de dispozitive electronice ar putea transmite unde radio suficient de puternice pentru a interfera cu capacitatea de date a aeronavei.

Citiți mai multe în Click. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite