Cel mai ieftin mare oraș din România. Localitatea în care poți trăi decent cu bani puțini

0
Publicat:

O reședință de județ din România a devenit, în 2023 „cel mai ieftin oraș” din țară la această categorie, din punct de vedere al costului vieții, cu o estimare lunară sub 8.000 de lei pentru o familie cu patru persoane, potrivit Click!

Sibiu. FOTO Primăria Sibiu
Sibiu. FOTO Primăria Sibiu

Statisticile prezentate de numbeo.com, platforma care analizează nivelul de trai din marile orașe ale lumii, raportat la costul vieții din New York, plasează, anul acesta, Sibiul  drept cel mai ieftin oraș al României din punctul de vedere al costului vieții, cu o estimare lunară de 7.953 lei, sumă care nu include însă și chiria.

O familie cu patru membri are nevoie de aproximativ 7.953 de lei pe lună pentru a trăi decent în Sibiu, iar pentru un individ suma este de 2.300 de lei pe lună. Sibul devine, astfel, în 2023, cea mai „ieftină” reședință de județ din România.

În apropiere, în același județ, Sibiu, se află și satul care a primit oficial titlul de „Cel mai frumos sat turistic” în luna martie a acestui an: Rășinari.

Citește În Click! detalii despre costul vieții în Sibiu și despre atuurile localității Rășinari care a câștigat titlul „Best Tourism Village”!

Așezarea care i-a dat lumii pe Cioran și Goga dă exemplu tuturor că se poate face turism, la nivel internațional, și în mediul rural. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite