Câți ani are și unde trăiește cel mai bătrân șoarece din lume VIDEO

0
Publicat:

Cel mai bătrân șoarece, descoperit vreodată, și-a revendicat titlul în Cartea Recordurilor Guinness. Patrick Steward, al cărui nume este un omagiu adus celebrului actor, este cu aproape doi ani mai în vârstă decât predecesorul său.

El este Patrick Steward, cel mai bătrân șoarece din lume FOTO Guinness World Records
El este Patrick Steward, cel mai bătrân șoarece din lume FOTO Guinness World Records

Patrick trăiește în captivitate, iar vârsta sa a fost confirmată de mai multe înregistrări medicale și registre ale animalelor. Părinții său au fost capturați din sălbăticie în primu an al programului de conservare, reproducere și reintroducere a șoarecilor de buzunar, desfășurat de Grădina Zoologică din San Diego. Așa a apărut pe lume, alături de un frățior.

Ce vârstă are șoarecele Patrick

Vârsta lui Pat este fără precedent pentru un șoarece, notează Guinness World Records. Este cu aproape doi ani mai în vârstă decât fostul deținător al recordului. Fritzy (1977-1985), care i-a aparținut unei femei din Marea Britanie, a trăit până la vârsta de 7 ani și 225 de zile. Pe data de 9 februarie, Patrick avea 9 ani și 210 zile.

Potrivit San Diego Zoo Wildlife Alliance, primirea acestui titlu Guinness World Records este o victorie pentru speciile mici, adesea trecute cu vederea.

Această recunoaștere este pe cât de specială pentru echipa noastră, pe atât de semnificativă pentru specie. Este un indiciu al dăruirii și îngrijirii incredibile pe care noi, ca organizație, o oferim fiecărei specii, de la cea mai mare la cea mai mică. Această recunoaștere este, de asemenea, un simbol al aprecierii pentru speciile despre care oamenii nu știu prea multe, deoarece nu sunt reprezintă acea parte carismatică a faunei, dar sunt la fel de esențiale pentru funcționarea ecosistemului. Aceste specii trecute cu vederea, precum șoarecele de buzunar din Pacific pot fi găsite, adesea, în propriile noastre curți., spune Debra Shier, director-asociat al Grădinii Zoologice din San Diego.

Până acum, specialiștii de la grădina zoologică au încercat să îi găsească o parteneră pentru împerechere, însă fără succes. Așadar, din păcate, cel mai bătrân șoarece din lume nu are moștenitori.

Specie pe cale de dispariție

Durata medie de viață a unui șoarece de buzunar din Pacific, în sălbăticie, este de unul până la doi ani. În captivitate, speranța de viață poate crește de la patru până la șase ani.

Programul desfășurat de Grădina Zoologică din San Diego, de reproducere și reintroducere a șoarecilor de buzunar, a fost înființat în anul 2012, cu scopul de a ajuta la salvarea speciei pe cale de dispariție. 

Acești șoareci joacă un rol crucial în ecosistem, întrucât activitățile lor de săpat și împrăștiere a semințelor duc la creșterea plantelor. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite