Povestea lui Flossie, cea mai bătrână pisică din lume. Primii doi stăpâni au murit, dar are un cămin nou la 27 de ani

0
0

Flossie, la vârsta de aproape 27 de ani – care este echivalentul felin cu vârsta de 120 de ani umani, conform Guinness World Records – a fost încoronată drept cea mai bătrână pisică din lume, conform CNN.

Foto: Cats Protection/Guinness World Records
Foto: Cats Protection/Guinness World Records

La vârsta de 26 de ani și 329 de zile, Flossie a fost recunoscută drept cea mai bătrână pisică în viață. 

Pisica a primit, joi, recunoașterea oficială de la Guinness World Records, la vârsta record de 26 de ani și 329 de zile, potrivit unui comunicat de presă. Deși nu vede bine și este surdă, se pare că este sănătoasă.

Știam de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu mi-am imaginat că îmi voi împărți casa cu un deținător de record mondial”, a spus proprietara Vicki Green, care a adoptat-o ​​după ce animalul de companie în vârstă a fost predat organizației caritabile Cats Protection (Protecția pisicilor) din Marea Britanie, în august.

Este atât de afectuoasă și jucăușă și mai ales dulce, când realizezi câți ani are. Sunt extrem de mândră că Cats Protection m-a ales pentru o pisică atât de uimitoare”, a adăugat ea.

Foto: Cats Protection/Guinness World Records
Foto: Cats Protection/Guinness World Records

Flossie a trecut din casă în casă când era un pisoi fără stăpân în apropierea spitalului Merseyside din Liverpool, nord-vestul Angliei, în primele câteva luni de viață, în 1995.

A fost adoptată de un angajat al spitalului, cu care a locuit timp de 10 ani înainte ca acesta să moară. Flossie a fost luată de sora răposatului proprietar. După 14 ani, al doilea stăpân a murit. Pisica a trăit timp de trei ani cu fiul celui de-al doilea proprietar, înainte de a fi încredințată voluntarilor de la Cats Protection.

Pebbles, cel mai bătrân câine din lume, a murit la vârsta de 22 de ani
Pebbles, cel mai bătrân câine din lume, a murit la vârsta de 22 de ani

Atunci a început să se răspândească vestea despre vârsta ei incredibilă și a început aventura pentru confirmarea recordului.

Am fost uluiți când am văzut că înregistrările veterinare ale lui Flossie au arătat că are 27 de ani”, a spus Naomi Rosling, coordonatorul sucursalei organizației de caritate, în comunicat.

Majoritatea proprietarilor de pisici preferă să adopte o pisică mult mai tânără, animalele în vârstă își trăiesc adesea ultimele zile în adăposturi, potrivit comunicatului.

Întotdeauna mi-am dorit să ofer pisicilor mai în vârstă o viață confortabilă”, a spus Green, care speră că povestea lui Flossie va încuraja potențialii proprietari de pisici să ofere un refugiu pentru animalele de companie mai în vârstă.

Foto: Cats Protection/Guinness World Records
Foto: Cats Protection/Guinness World Records

Cea mai bătrână pisică care a trăit vreodată, Crème Puff, a ajuns la vârsta de 38 de ani și trei zile. A murit pe 6 august 2005.

Fostul cel mai bătrân câine, Pebbles, a murit pe 3 octombrie, cu cinci luni înainte de a împlini 23 de ani.

Magazin


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri