Care sunt culorile care ni se potrivesc cel mai bine. Detaliile de care trebuie să ţinem cont

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile trebuie să aleagă culorile hainelor în funcţie de anumite criterii/FOTO thelosangelesfashion.com
Femeile trebuie să aleagă culorile hainelor în funcţie de anumite criterii/FOTO thelosangelesfashion.com

Culorile preferate în tinereţe nu prea mai sunt potrivite cu hainele pe care le purtăm pe măsură ce înaintăm în vârstă. Stiliştii recomandă să ne adaptăm ţinuta, astfel încât să arătăm mereu cât mai bine.

Experţii prezintă pentru Huffington Post secretele pe care trebuie să le ştie orice femeie, dacă vrea să îşi aleagă corect culorile ţinutei.

1. În primul rând, trebuie să ţinem cont de vârsta pe care o avem. Dacă fetele tinere pot să poarte, de exemplu, haine galben intens, această culoare nu este recomandată şi pentru o femeie mai matură. Astfel, femeia trebuie să ţină cont de culorile părului, ochilor şi tenului ei şi să ştie că o haină în culori stridente, mai ales o bluză sau eşarfă (care sunt apropiate de faţă) îi vor pune în umbră frumuseţea naturală.

Este bine să poarte totuşi un singur obiect vestimentar în culori mai tari, care să aducă o notă de culoare ţinutei şi astfel să le întinerească. De exemplu, pentru o femeie care adora culoarea roşie în tinereţe, după vârsta de 40 de ani poate purta o haină roz închis în loc de roşu, recomandă stilistul David Zyla.

2. Pentru a afla care este cea mai indicată culoare, femeile trebuie să fie atente la câteva detalii. De exemplu, să se uite la culoarea ochilor şi să aleagă culori care se vor regăsi în irisul lor, unde există diferite nuanţe, de la foarte deschis la închis. Ca să afle care este cea mai romantică culoare pe care o pot alege este bine să ciupească uşor vârful degetului şi să vedă ce culoare apare acolo. Aceasta culoare este recomandată şi pentru alegerea rujului.

3. Pentru femeile care au peste 50 de ani stiliştii recomandă tonurile echilibrate: albastru, violet mediu, roz cald, roşu pepene, gri mediu, turcoaz mediu, crem. Ele trebuie să evite în mod clar negrul intens, pe care îl pot înlocui cu albastru marin sau gri închis.

4. Femeile care decid să-şi vopsească părul trebuie să aleagă foarte atent culoarea. Ea trebuie să fie complementară culorii tenului. Cel mai bine s-ar potrivi o nuanţă puţin mai blândă decât cea naturală, pe care o avea părul în tinereţe, precizează Zyla.

5. Pentru cele care vor să poarte părul cărund, natural, stiliştii recomandă ca să observe atent nuanţele de gri ale părului. Astfel, un păr argintiu sau gri deschis va arăta foarte bine cu o culoare mai rece. Oricum, pentru orice femeie cu părul cărunt culorile mai reci vor arăta frumos, mai ales nuanţele de purpuriu, verde şi albastru.

Un alt sfat important pentru toate femeile, indiferent de vârstă, este să nu poarte niciodată ţinute dintr-o singură culoare, chiar dacă este vorba de combinaţii de tonuri diferite.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite