Adidas pierde bătălia cu designerul de lux Thom Browne pentru celebrele dungi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adidas a pierdut un proces în care încerca să împiedice brandului de lux Thom Browne Inc. să folosească un design cu patru dung, despre care a spus că sunt prea asemănătoare cu cele trei dungi ale sale, potrivit BBC.

Șosete Thom Browne. FOTO Facebook Thom Browne
Șosete Thom Browne. FOTO Facebook Thom Browne

Designul lui Browne prezintă adesea patru dungi orizontale, paralele, care înconjoară brațul unui articol de îmbrăcăminte sau o șosetă, în timp ce modelele Adidas au trei dungi.

Thom Browne a arătat că este puțin probabil ca cei care cumpără produsele sale să confunde cele două mărci, deoarece, printre altele, marca sa are un număr diferit de dungi.

Avocații lui Browne care au arătat că dungile sunt un design comun, l-au prezentat pe acesta în fața juraților ca pe un outsider care se confruntă cu o corporație uriașă și au susținut că cele două mărci servesc clienți diferiți, mai ales că îmbrăcămintea sportivă nu domină creațiile Thom Browne Inc, produsele acestui din urmă brand având ca țintă clienți bogați: o pereche de jambiere de compresie pentru femei, de exemplu, costă 680 de lire sterline.

Adidas pretindea daune de peste 7,8 milioane de dolari (6,4 milioane de lire sterline), dar instanța din New York i-a dat câștig de cauză lui Browne.

Adidas a arătat, prin vocea unui purtător de cuvânt, că firma este dezamăgită, dar că va continua să își aplice cu vigilență proprietatea intelectuală, inclusiv să facă apel la decizia instanței.

Bătălia pe dungi a început de mai bine de 15 ani

Acțiunea în justiție încheiată în favoarea lui Thom Browne este doar vârful aisbergului. În 2007, Adidas a acuzat Thom Browne Inc. de folosirea unui design cu trei dungi pe jachete, iar Browne a fost de acord să nu-l mai folosească. Așa a ajuns Thom Browne să adauge o a patra dungă la design.

Thom Browne Inc. este vândut în peste 300 de centre din întreaga lume, iar în ultimii ani a creat mai multă îmbrăcăminte pentru atletism, potrivit BBC.

În legătură cu marca sa, Adidas a lansat peste 90 de bătălii în instanță și a semnat peste 200 de acorduri de soluționare din 2008 încoace.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite