Articol publicitar

5 secrete pentru a prelungi viața lăzii tale frigorifice

0
0
Publicat:

Investiția într-o ladă frigorifică este una destul de consistentă, iar în modul în care tu o întreții este crucial pentru rezistența în timp a acesteia. În cazul în care ai nevoie de ajutor, venim în sprijinul tău cu cele mai importante cinci sfaturi care să te ajute să te bucuri pentru cât mai mult timp de lada ta frigorifică.

lada frigorifica

Și electrocasnicele mari, la fel ca orice alt tip de electrocasnice, au nevoie de procese de întreținere și de curățare care să le sporească buna funcționare și rezistența în timp. Este și cazul lăzii frigorifice, care, la fel ca și frigiderul sau combina frigorifică, trebuie întreținută cu atenție pentru a nu se defecta prematur.

Află cele mai utile cinci acțiuni pe care le poți face pentru a prelungi durata de viață a lăzii frigorifice.

1. Curăț-o în permanență

Pentru multe persoane, întreținerea lăzii frigorifice se rezumă la dezghețarea, din când în când, a acesteia, însă lucrurile nu stau deloc doar așa. Dacă îți dorești ca lada frigorifică să fie pentru cât mai mulți ani alături de tine, te sfătuim să o cureți și să o întreții în permanență. Un exemplu extrem de bun în acest sens este ca atunci când observi că este murdară, fie pe interior, fie pe exterior, să nu aștepți momentul în care o vei dezgheța, ci să cureți petele respective, chiar atunci când ai observat că au apărut. Amânarea procesului poate să ducă la deteriorarea materialului din care lada frigorifică este produsă, ca să nu mai vorbim și despre aspectul inestetic pe care aceasta îl poate avea atunci când se murdărește.

2. Nu o supraîncărca

Cu siguranță ai ales lada frigorifică în conformitate cu volumul de depozitare pe care aceasta îl oferă. Te sfatuim să nu supraîncărci lada frigorifică, ci să ții cont de capacitatea maximă pe care aceasta o poate suporta deoarece supraîncărcarea poate duce în timp la deteriorarea unor elemente componente esențiale. Prevenția și o bună îngrijire a lăzii frigorifice, în conformitate cu manualul de utilizare, pot face minuni, așa că te sfătuim să nu le subestimezi.

3. Asigură-te că o cureți în condiții sigure

Așa cum menționam și mai sus, curățarea presupune, în principal, dezghețarea lăzii frigorifice, însă înainte de a face acest lucru, trebuie să te asiguri că ți-ai luat toate măsurile de siguranță necesare pentru a efectua acest proces. Te sfătuim deci să scoți lada frigorifică din priză pentru a nu avea niciun risc în ceea ce privește electrocutarea și să faci o triere a alimentelor care poate că s-au stricat.

4. Grăbește dezghețarea, dacă ești în criză de timp

Îți recomandăm să lași lada frigorifică să se dezghețe în mod natural, însă dacă ești pe grabă și nu ai timp să faci acest lucru, poți să grăbești procesul de dezghețare. Cum faci asta, mai exact? Plasând o oală umplută cu apă fierbinte în interiorul lăzii frigorifice și închizând capacul lăzii. Va fi nevoie să înlocuiești apa, care se va răci foarte ușor, așa că nici acest procedeu nu este extrem de rapid, însă te va ajuta să salvezi câteva ore bune.

5. Curățarea propriu-zisă

După ce lada frigorifică s-a dezghețat, ești gata să treci la curățarea propriu-zisă a acesteia. Curăță interiorul lăzii frigorifice fie cu ajutorul unei lavete și al detergentului de vase pe care îl folosești în mod obișnuit, fie al unei soluții obținute din oțet și apă sau din bicarbonat și apă, în funcție de ceea ce preferi mai mult. După ce ai curătat extrem de bine interiorul lăzii frigorifice, las-o să se usuce timp de câteva ore sau, în cazul în care te grăbești, usuc-o foarte bine cu ajutorul unui material textil, confecționat din fibre naturale.

În cazul în care îți dorești să preîntâmpini mirosurile neplăcute, care se pot forma în interiorul lăzii frigorifice, un sfat util este acela de a plasa bicarbonat în interiorul acesteia.

Curăță periodic lada frigorifică și ai grijă de buna funcționare a acesteia pentru a te bucura pentru cât mai mult timp de acest electrocasnic.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite