Loialitatea unui câine a înduioşat milioane de oameni: de 9 luni refuză să plece din curtea spitalului unde i-a murit stăpânul FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii spitalului Ruth Cardoso, din oraşul brazilian Santa Catarina, au ajuns să-l respecte pe Negão, un câine vagabond care trăieşte de nouă luni în curtea instituţiei. FOTO globo.com
Angajaţii spitalului Ruth Cardoso, din oraşul brazilian Santa Catarina, au ajuns să-l respecte pe Negão, un câine vagabond care trăieşte de nouă luni în curtea instituţiei. FOTO globo.com

Povestea emoţionantă a unui câine a înduioşat întreaga Brazilie. Negão, un câine vagabond, trăieşte de nouă luni în curtea spitalului Ruth Cardoso din oraşul Santa Catarina, sperând că într-o zi o să-şi reîntâlnească stăpânul.

Angajaţii spitalului Ruth Cardoso, din oraşul brazilian Santa Catarina, au ajuns să-l respecte pe Negão, un câine vagabond care trăieşte de nouă luni în curtea instituţiei. Nimeni nu se îndură să-l alunge sau să-l ducă la un adăpost pentru animale şi asta pentru că animalul are un motiv emoţionant să rămână acolo. 

Povestea tristă a lui Negão a început în urmă cu nouă luni, când stăpânul lui, un bărbat fără adăpost, a fost cules de pe stradă unde a fost găsit grav bolnav din cauza unei infecţii. 

Acesta a fost adus la spital, iar medicii şi asistentele au observat încă de atunci că ambulanţa fusese însoţită de un câine, care fugise disperat după maşină, până în curtea spitalului.

Patrupedul a rămas în faţa clădirii, aşteptând, după ce stăpânul a fost dus de urgenţă în sala de operaţii. Din păcate, acesta a murit din cauza unei septicemii, însă Negão nu a renunţat să-l aştepte privind lung spre ferestrele spitalului.

caine

FOTO globo.com 

Povestea impresionantă a câinelui care îşi aşteaptă stăpânul mort a ajuns cunoscută în toată ţara, iar până acum două familii au încercat să-i ofere un cămin după ce l-au adoptat. De fiecare dată, Negão a găsit o cale să evadeze şi s-a întors în curtea spitalului, dovedind cât de loial îi este omului care l-a îngrijit până când a murit. 

caine

FOTO globo.vom 

„Va rămâne aici până când o să decidă singur dacă vrea să plece sau să rămână cu noi. Cât o să stea aici noi o să-l îngrijim şi o să-i oferim iubirea de care are nevoie. Mulţi dintre angajaţii noştri îl consideră deja un membru al familiei şi îi dedică timp: îl hrănesc, l-au vacinat şi deparazitat”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, conform globo.com.

Hachiko din Brazilia

Televiziunile braziliene au asemănat povestea înduioşătoare a lui Negão cu cea a lui Hachiko, istoria reală ca a inspirat filmul cu acelaşi nume, care relatează prietenia profunda dintre Ueno, un profesor universitar din Japonia, şi un câine abandonat, pe care profesorul îi ia acasă. Animalul îl însoţeşte mereu pe profesor până la gara de unde ia trenul spre serviciu, iar după moartea stăpânului continuă să vină în fiecare zi la gară şi să-l aştepte, timp de nouă ani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite