INFOGRAFIE „Ba a noastră-i mai dotată“. Războiul picioarelor lungi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentante ale sexului frumos din toată lumea, inclusiv din România, au intrat într-o competiţie internaţională neoficială în cadrul căreia se conturează un top al frumoaselor recunoscute pentru picioarele interminabile.


Picioarele lungi şi armonios formate s-au regăsit dintotdeauna pe lista atributelor fizice la care femeile râvnesc, iar bărbaţii se uită lung şi apreciativ. Prin urmare este de înţeles că domnişoare din toate colţurile lumii ajung în atenţia publicului doar pentru că mama natură le-a înzestrat cu picioare de gazelă.

Cele mai noi aspirante la titulatura „femeia cu cele mai lungi picioare“ sunt Alexandra Robertson, o englezoiacă de 20 de ani din Blackpool, ale cărei membre inferioare măsoară 1,19 metri, rusoaica Anastasia Strashveskaya, care s-a cam făcut de ruşine cu numai 1,06 metri, mai ales că a fost desemnată recent „Miss cele mai lungi picioare” din Rusia, şi nou intrată în peisaj, manechinul Brooke Banker din New YorK, o blondă care se laudă tot cu 1,19 metri.

Anastasia Strashevskaya, o studentă la Drept în vârstă de 18 ani, a detronat la competiţia din Rusia 52 de concurente şi a câştiat şi un premiu în bani de 2.000 de euro, sumă pe care a folosit-o pentru a le lua cadouri părinţilor şi pentru a face donaţii copiilor blonavi de cancer.

image

Anastasia Strashevskaya FOTO Caters

La rândul ei, Alexandra Robertson, de profesie tot manechin, şi-a măsurat picioarele pentru prima dată când a citit că Strashveskaya a fost încoronată reprezentanta Rusiei cu cele mai lungi picioare.

image

Alexandra Robertson FOTO Daily Mail 

Este o nebunie! Habar nu aveam că sunt posesoarea unor picioare chiar atât de lungi, s-a minunat englezoaica în faţa jurnaliştilor de la Daily Mail.

Pe deasupra, Robertson este dăruită şi cu un bust natural mai mult decât generos, cu 75 de centimetri în circumferinţă şi cupă F.

Pe de altă parte, Brooke Banker a mărturisit că toată viaţa s-a aflat în compania unor fete înalte, ţinând cont de faptul că face parte dintr-o echipă de volei, aşa că ştia că are picioare foarte lungi, dar nu s-a gândit niciodată să participe la un concurs ca să câştig vreun titlu care să certifice acest lucru. 

Nu este, neapărat, motivul pentru care mi-aşi dori să fiu cunoscută. Este doar ceva cu care m-am născut. Nu am făcut nimic special în acest sens. Nu am fost niciodată cea mai rapidă din echipă, nu am sărit niciodată foarte sus şi nici nu pot spune că am fost cea mai rezistentă, dar, cu siguranţă, înălţimea mi-a fost de ajutor, cu condiţia să muncesc întotdeauna din greu , a adăugat, modestă, Banker.

Aciu, locul doi în ierarhia mondială 

Şi pentru că România chiar are cu ce se mândri la acest capitol, trebuie menţionat manechinul Daniela Aciu, care deţine titulatura de regină a picioarelor lungi pe plaiuri mioritice, cu 1,24 metri măsuraţi de la şold până la călcâi, la o înălţime de 1.84 metri. 

image

Daniela Aciu FOTO Facebook 

De altfel, Daniela a detronat-o din această poziţie pe Roxana Ciuhulescu (1,22 metri, la 1,92 metri înălţime), o dovadă că, uneori, un singur centimentru în plus poate face diferenţa. Aciu a participat la Miss Universe Romania 2009, unde a obţinut locul cinci, şi la Top Model România 2008, concurs unde s-a clasat pe locul doi.

image

FOTO Arhină Roxana Ciuhulescu 

Veterana Svetlana, regina încoronată

În ciuda agitaţiei stârnite de acest război mediatic, pe ideea „ba a noastră le are mai lungi“, rusoaica Svetlana Pankratova îşi priveşte concurenţa de sus, graţie celor 1,32 de metri cu care figurează în Cartea Recordurilor, la 1,95 metri înălţime. Svetlana s-a născut la 29 aprilie 1971, la Volgograd, dar în prezent locuieşte în SUA, unde antrenează echipa de baschet a unui liceu. De asemenea, rusoaica poartă la pantofi măsura 46. 

image

Svetlana Pankratova FOTO Wenn 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite