FOTO VIDEO Tânărul care va umbla desculţ timp de un an, de dragul copiilor săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această iarnă a fost una dintre cele mai grele din SUA, ceea ce face ca gestul lui Richard Hudgins să fie cu atât mai demn de admiraţie. Bărbatul a decis să renunţe la încălţăminte şi timp de 365 de zile să umble peste tot în picioarele goale pentru un scop nobil.

Richard Hudgins a simţit nevoia să facă un lucru bun, „cel mai bun lucru din viaţa mea“, după cum a declarat chiar el în mai multe interviuri oferite diverselor posturi de televiziune şi ziare de când s-a dus vestea iniţiativei sale. „Timp de 365 de zile nu voi purta pantofi pentru că vreau să obţin alte perechi de pantofi. Mai exact, mi-aş dori să strâng bani pentru a cumpăra încălţări pentru acei copii care nu şi-au permis niciodată luxul de a avea pantofi noi şi comozi. La sfârşitul anului voi vorbi cu cât mai multe companii producătoare de pantofi şi sper să contribuie şi acestea cu ceva pentru cauză“, a scris Hudgins pe pagina de Facebook a campaniei

Hudgins este de profesie hair-stylist, locuieşte în Louisville, SUA, şi s-a descălţat din luna decembrie a anului trecut. Prima zi în care a păşit desculţ a fost şi cea mai grea, a mărturisit acesta. „A fost suficient o oră şi jumătate ca să încep să mă întreb dacă voi reuşi să duc experienţa aceasta până la capăt“, şi-a amintit tânărul. De asemenea, Hudgins a mărturisit că a trecut destul de greu peste privirile oamenilor, ba chiar a renunţat să mai meargă la sala de fitness unde se ducea de multă vreme după ce managerul a venit la el şi i-a atras atenţia că stătea în picioarele goale. Totuşi, momentele dificile şi-au pierdut din importanţă atunci când a primit primii cinci dolari, o donaţie pentru cauza sa. 

Hudgins merge desculţ la serviciu, la supermarket, îşi duce desculţ fiica la şcoală şi, recent, a reuşit să-şi învingă ruşinea şi să se reîntoarcă şi la sala de sport. Întrebat cum de reuşeşte să umble desculţ prin zăpadă sau pe gheaţă, Hudgins a explicat că, de fapt, cu timpul te căleşti şi efortul nu mai pare atât de intens. „Contactul cu gheaţa nu este atât de rău, ci cu zăpada, în care mi se afundă picioarele“, a spus americanul. 

image

Richard Hudgins FOTO Facebook 

„O pereche de pantofi este o raritate pentru mulţi copii din ţările aflate în curs de dezvoltare. Peste 300 de milioane de copii din lumea întreagă trăiesc în sărăcie şi nu-şi permit să umble încălţaţi“, subliniază Hudgins într-o postare pe pagina web a campaniei.

Americanul speră să strângă cel puţin 25.000 de dolari la sfârşitul anului şi să meargă în Kenya, o ţară în care nenumăraţi copii au nevoie de pantofi şi uniforme pentru a merge la şcoală.

image

FOTO Facebook 

Un misionar kenyan, Elijah Ombati, consideră că suma de 25.000 de dolari ar fi de ajuns pentru a cumpăra pantofi rezistenţi pentru mai mult de 800 de copii. „Copiii săraci primesc pantofi, în cel mai bun caz, de la prieteni care şi-au cumpărat alţii noi, unii şi-ar dori să aibă o pereche, iar alţii împart o singură pereche de pantofi, cu rândul “, a declarat Ombati.

Până la acest moment, Hudgins a adunat din donaţii 4.000 de dolari, dar şi mai multe cutii cu pantofi, primite de la donatori din toată ţara. Acesta a povestit că ideea de a merge desculţ timp de un an i-a venit după ce a aflat de campania unei reţele de magazine, care le-a propus clienţilor să renunţe la pantofi măcar pentru o zi. De regulă, Hudgins primeşte laude pentru că face o faptă bună, dar s-a lovit şi de persoane care l-au privit circumspect sau de momente în care i s-a interzis să intre în anumite restaurante doar pentru că nu avea pantofi.

Iniţiaţiva lui Hudgins nu este unică, şi alţi tineri din diverse colţuri ale lumii au dus la capăt campanii caritabile similare. Concluzia celor 365 de zile în picioarele goale? Experienţa le-a schimbat viaţa, i-a făcut mai sensibili la problemele celor din jur şi mai puţin egoişti.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite