Femeia cu mâini de aur: ce înseamnă să fii model de mâini şi care sunt secretele perfecţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâinile frumoase şi îngrijite îi asigură lui Ashly Covington câştiguri foarte mari de la firme precum Dior sau Rolex. Femeia este model de mâini şi a fost „dublură“ pentru modele celebre precum Adriana Lima şi Brooke Shields.

Există câteva femei în lume care îşi câştigă existenţa ca modele de mâini, iar Ashly Covington este printre cel mai bine cotate dintre ele.

Americanca în vârstă de 37 de ani îşi foloseşte de 14 ani mâinile în reclame pentru firme celebre, precum Rolex, Sephora, Dior, Clinique, Canon sau Maybelline. În câteva reclame, mâinile unor vedete precum Adriana Lima, Brooke Shields şi Charlize Theron îi aparţin, de fapt, lui Ashly.

Deşi este o meserie bănoasă, ea nu este deloc uşoară. Ca să poată „dubla“ modelele celebre din reclame, Ashly trebuie să se ascundă foarte bine în spatele lor, ceea ce înseamnă, de multe ori, să stea în poziţii incomode. „Am fost nevoită să-mi pun mâinile peste gura modelelor pentru nenumărate reclame la produse de înfrumuseţare. Uneori este ciudat, alteori, amuzant“, a povestit femeia pentru publicaţia britanică „Daily Mail“.

image

Ashly a „dublat” mâinile Adrianei Lima FOTO: Daily Mail

Ashly trebuie să îşi păstreze cu sfinţenie mâinile frumoase. Rănile, unghiile rupte ori exfoliate, pielea aspră sau petele inestetice îi pun în pericol cariera, aşa că femeia poartă aproape în permanenţă mănuşi.

image

„Trebuie să fiu atentă la tot ce fac: la cum deschid uşa unei maşini, cum ridic o cutie şi chiar cum îmi mişc mâinile pe lângă corp când merg pe stradă. Am suferit accidente în toate aceste situaţii şi am pierdut contracte din cauza lor“, spune Ashly (foto dreapta). Ea a dezvăluit că uleiul de măsline extravirgin şi un săpun bio sunt secretele mâinilor ei catifelate.

Femeia are chiar şi o pisică, pe care a salvat-o de pe străzi. „Mi-a promis că nu-mi va zgâria mâinile şi nu a făcut-o niciodată“, spune ea. Mâinile nu trebuie să-i tremure în reclame şi trebuie să poată repeta la infinit diverse mişcări. De aceea, ea merge periodic la sala de fitness pentru a-şi antrena musculatura braţelor. Ashly crede că succesul pe care îl are se datorează răbdării şi exerciţiului pe care îl are.

image

FOTO: Daily Mail

Născută în Old Church, Virginia, Ashly are case în Los Angeles şi New York, dar locuieşte foarte puţin în ele, pentru că trebuie să călătorească de câteva ori pe săptămână pentru a ajunge la diverse şedinţe foto sau video. Femeia are câte un agent în fiecare oraş important de pe Coasta de Est a Americii şi este foarte solicitată pentru reclame.

image

FOTO: Daily Mail

Nicio şedinţă foto nu seamănă cu alta, spune Ashly, care a trebuit să se „împrietenească“ cu diverse obiecte de recuzită, cum ar fi şerpii încolăciţi în jurul mâinii ei. Pentru o apariţie de numai trei secunde, realizatorii reclamelor filmează câteva ore.

image

Charlize Theron, în reclama Dior FOTO: Daily Mail

Ashly a fost descoperită de un agent pe vremea când lucra ca ospătăriţă, imediat după ce terminase facultatea. „A insistat să nu-mi mai rod unghiile şi m-a dus pentru prima dată la manichiură“, îşi aminteşte femeia. În scurt timp, agentul i-a făcut un portofoliu frumos. Mult mai târziu, Ashly a descoperit că şi bunica ei a fost model de mâini. Ea apăruse într-o reclamă pentru maşini de scris.

Citeşte şi:

FOTO Moda străzii: Dimineţi de octombrie în Bucureşti

FOTO VIDEO Câinele care face ravagii printre designerii străini de top

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite