Emma, robotul care face masaj mai bine decât un profesionist

0
0

Un inventator din Singapore a reuşit să pună la punct un robot care face masaj terapeutic. Botezat Emma, prescurtarea de la Expert Manipulative Massage Automation, maşinăria are la bază tehnologia 3D şi foloseşte senzori care măsoară reacţiile pacientului.

Robotul care face masaj a avut deja 50 de pacienţi în ultima săptămână, printre care şi atleţi profesionişti cu dureri de spate, în zona gâtului sau umerilor.

Robotul Emma a fost creat de singaporezul Albert Zhang în dorinţa de a veni în ajutorul persoanelor care pot beneficia de un masaj precis, prestat mai bine decât un profesionist, pentru ameliorarea durerilor sau chiar pentru tratarea lor.  

"Am gândit-o pe Emma ca un instrument medical de precizie care poate fi folosit de pacienţii cărora li s-a prescris masaj terapeutic. Va fi primul robot lansat pe piaţă care va putea fi folosit de terapeuţii sportivi sau de cei care practică medicina tradiţională chineză”, a declarat Zhang, citat de publicaţia „Daily Mirror”.

„Scopul nu este să înlocuim terapeuţii, ci să îmbunătăţim productivitatea din moment ce cu un astfel de aparat poate fi tratat un număr mai mare de persoane”, adăugat inventatorul. 

Robotic este format dintr-un ax cu şase capete şi este capabil să facă mişcări complexe. Include şi o cameră 3D stereoscopică pentru vizualizare şi un capăt rotator printat 3D, dar şi senzori care măsoară reacţiile pacienţilor, ca măsură de siguranţă.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite