Dovada că oamenii au ajuns pe Lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NASA a prezentat o nouă dovadă a prezenţei umane pe Lună: o serie de imagini ce arată urmele lăsate de astronauţii americani care au călcat pe satelitul natural al Pământului în urmă cu aproximativ 40 de ani.

Vehiculul Lunar de Recunoaştere (LRO) a făcut trei fotografii în care se mai pot vedea amprentele paşilor ultimului astronaut care s-a plimbat pe suprafaţa satelitului, Harrison Schmitt.  LRO, care în mod normal orbitează în jurul Lunii la o distanţă de aproximativ 50 de kilometri, a fost mutat cu 30 de kilometri mai aproape de suprafaţă, astfel încât să poată înregistra urmele aselenizărilor. Vehiculul a stat în această poziţie vreme de patru săptămâni, permiţând Lunii să facă o rotaţie completă, scrie Reuters.

Detaliile aselenizării

Pe lângă urmele de paşi, în fotografii se mai pot vedea vehiculul folosit de astronauţi pentru a se deplasa, amprentele lăsate de roţile acestuia şi locul ultimei aselenizări umane. „Aceste imagini ne amintesc de fantastica istorie a misiunilor Apollo şi ne fac să dorim să explorăm în continuare sistemul nostru solar", afirmă directorul diviziei de Ştiinţe Planetare NASA, Jim Green.

Deşi au trecut aproape 40 de ani de la ultima prezenţă umană pe Lună, specialiştii NASA estimează că urmele paşilor şi toate instrumentele lăsate în urmă vor dispărea în zeci sau chiar sute de milioane de ani, având în vedere că rocile lunare de la suprafaţă se erodează cu un milimetru la un milion de ani.

"Aceste imagini ne amintesc de fantastica istorie a misiunilor Apollo şi ne fac să dorim să explorăm în continuare sistemul nostru solar."
Jim Green
directorul diviziei de Ştiinţe Planetare NASA

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite