Dormi cu pisica în pat? Iată câteva beneficii neștiute ale acestui obicei

0
Publicat:

Foarte multe persoane au un animăluț de companie, iar de cele mai multe ori acesta este o pisică drăgălașă care face mereu atmosferă și este în centrul atenției.

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Dar te-ai gândit vreodată care sunt cu adevărat beneficiile de a avea propriul tău animal de companie, dar mai ales o pisică?

E bine cunoscut faptul că pisicile au un câmp electromagnetic puternic, astfel că la contactul cu o persoană undele electromagnetice neutralizează undele emise de un organism bolnav. Ele simt atunci când cineva este bolnav și pot identifica ușor locurile unde ai energie negativă în organism. 

Se spune că familiile care au cel puțin o pisică în preajmă sunt mai sănătoare și ferite de boli. De asemenea, acestea au un rol important și pentru psihicul oamenilor, mai ales pentru cei care sunt singuri și au nevoie de cineva drag care să le fie aproape. Iată câteva beneficii ale dormitului cu pisica în pat.

Îmbunătățește memoria

Pisicile au o influență uimitoare asupra organismului și pot ajuta la îmbunătățirea memoriei. Acest lucru este dovedit chiar de medici care precizează că cea mai mare acumulare care activează memoria este în centrul palmei. Mângâierea unei pisici ajută la stimularea acestor centrii. 

Reduce febra la persoanele răcite

La persoanele gripate sau răcite febra se reduce mai rapid deoarece pisicile calmează senzațiile dureroase și întăresc oasele. 

Sunt foarte buni "cardiologi"

Medicii le recomandă persoanelor care au suferit un infarct sau un accident cerebral să țină pisici în brațe. De asemenea, o astfel de recomandare este benefică și pentru persoanele care suferă de hipertensiune. Pisicile ajută la stabilizarea tensiunii arteriale. Potrivit cercetătorilor, persoanele care au o pisică în casă au un risc mai mic de a face infarct. Riscul poate scădea și cu până la 40%. Pisicile pot identifica starea de spirit și de sănătate a stăpânului și astfel pot ajuta la prevenirea atacurilor de cord. 

Importanța blănii pisicii

Se spune că pisicile cu blana scurtă tratează mai bine afecțiunile stomacului, rinichilor și ficatului. Pisicile cu blană medie sunt cei mai buni cardiologi, în timp ce pisicile cu blană lungă sunt buni neurologi deoarece ajuta la reducerea irascibilității.

Cea mai bună culoare la pisici

Este demonstrat științific că și culoarea blănii are un rol important. Sunt recomandate pisicile cu blană neagră deoarece pot să absoarbă foarte multă energie negativă.

Citește continuarea aici. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite