Cum treci peste eşecuri: 5 sfaturi utile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
esec

Termenul „eşec” este destul de folosit în zilele noastre, dar nimeni nu se trezeşte în cap cu întrebarea „ce pot face să eşuez astăzi?”. În loc să laşi greşelile să te afecteze, ai putea să găseşti o cale de a învăţa să le gestionezi.

Antreprenorul Dan Pickett, educator la „Academia de Lansare”, a scris pentru „Business Insider” că cel mai dificil lucru cu care este nevoit să se descurce este teama de eşec a studenţilor.

„Programul nostru atrage şi recunoaşte învingătorii, care, precum antreprenorii, sunt foarte duri cu ei înşişi. Totuşi, în acest program vorbim despre cum eşecul nu este nicidecum neaşteptat. Cum îl înfruntăm ne defineşte, de fapt”, a mai scris Pickett.

Iată „reţeta” eşecului, prezentată la „Academia de Lansare”:

Încearcă

De la Theodore Roosevelt, unul dintre cei mai duri şi interesanţi directori executivi din istoria noastră, spunea „E greu să eşuezi, dar este mai rău dacă nici măcar nu încerci să câştigi”. 

„Dacă nu vei acţiona din cauza temei de eşec, cum te aştepţi să creezi ceva important?”, a spus Akhil Nigam, fondatorul NaţionaleMassChallenge, în timpul Săptămânii de Afaceri.

Asumă-ţi eşecul

Dacă în procesul de creaţie te „împiedici” de anumite obstacole, la fel vor face şi cei care te urmează. Asumă-ţi partea ta de vină atunci când eşuezi. Dacă îţi găseşti în permanenţă scuze sau dai vina pe alţii, nu se va întâmpla nimic bun.

Cere-ţi scuze

Sinceritatea şi scuzele vizavi de cei cărora, probabil, le-ai greşit, fac parte din asumarea eşecului. 

Iartă-te

Pentru mulţi dintre noi, acesta este cea mai grea parte. „Cred că cel mai bine este să priveşti problema din unghiuri diferite până când reuşeşti să o rezolvi”, a declarat Dani Dewitt, student la „Academiei de Lansare”.

Învaţă-i pe alţii

Zicala „Academiei de Lansare” este: „Prin a-i învăţa pe alţii, te înveţi pe tine”. Împărtăşeşte cu alţii momentele tale grele. Alţii vor învăţa din experienţa ta, iar tu vei reuşi să te simţi împăcat.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite