Articol publicitar

Cum să îţi alegi mobilă bucătărie scandinavă pentru un stil ordonat şi curat

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
emag

Stilul scandinav a început să fie din ce în ce mai predominant în casele tuturor. Fie că este vorba despre mobilă bucătărie, spaţiu, aşezare, toate acestea au început să fie un trend.

Bucătăriile în stil nordic cu culori deschise, minimaliste, cu elemente din lemn şi un concept foarte special al utilizării spaţiului, sunt foarte populare şi nu este de mirare de ce.

Ordinea şi curăţenia în bucătărie

Aceste camere care vin la noi din ţările nordice  reflectă modul în care o minte scandinavă concepe spaţiul. De obicei realizează compoziţii care reuşesc să împace diferitele camere, oferind în acelaşi timp bucătăriei o atmosferă caldă şi fermecătoare. Aceste calităţi pe care le admirăm atât de mult de câţiva ani, rezultă din reuşita de a  echilibra două aspecte esenţiale: funcţionalitatea şi simplitatea . Să nu uităm că bucătăria nordică ar trebui să fie practică şi centrală în casă.

O bucătărie scandinavă pare să fie întotdeauna curată şi în ordonată. Aici lumina are o importanţă nelimitată. Mobila bucătărie ar trebui să fie luminoase, cu linii simple şi cu puţine gadgeturi şi elemente decorative. Cu toate acestea, în ciuda tuturor acestor lucruri,  se realizează unele modele de o adevărată inspiraţie. Bucătăria devine o cameră confortabilă, foarte luminoasă şi primitoare.

Într-o bucătărie scandinavă predomină albul, tocmai datorită acestei luminozităţi despre care vorbim. Acest lucru face potrivit acest stil în special pentru bucătăriile mici. Acest lucru nu înseamnă că, deşi cele mai puţin spaţioase profită de fiecare ultim milimetru, bucătăriile nordice open-concept nu sunt la fel de atractive. Acest aspect este sporit de ferestrele deschise, fără perdele sau jaluzele, pentru a profita la maximum de lumina naturală. Toate aceste lucruri şi acele mici detalii contribuie la sentimentul de  ordine şi curăţenie în bucătăria scandinavă. Acest lucru ţine, de asemenea, şi de materiale.

Materiale pentru mobilă bucătărie scandinavă

Conceptul de bucătărie al scandinavilor este foarte variat. Acestea primesc modele şi stiluri diferite, în funcţie de materialele pe care le combină. Este adevărat că unul dintre cele mai particulare aspecte ale acestor camere se regăseşte în utilizarea elementelor naturale, foarte prezente la proiectarea unei bucătării în stil nordic. Grădinile verticale, plantele aromatice sau plantele cultivate în ghivece întăresc această viziune cu utilizarea materialelor care îmbunătăţesc aspectul de mediu rural. Poate din acest motiv, lemnul este unul dintre cele mai utilizate materiale. Cu toate acestea, se face într-un mod foarte delicat şi sunt preferate finisajele în tonuri deschise. Deşi combinaţia dintre culoarea albă şi finisajele din lemn, bucătăria scandinavă nu este închisă altor formule care produc un efect enorm datorită stilului. Este cazul combinării alb-negru, folosind finisaje în oţel sau forme geometrice.

Fiecare element dintr-o bucătărie scandinavă trebue ales cu o grijă deosebită. Există specialişti care te pot ajuta în alegerea de mobilă bucătărie pentru a te asigura că alegi elementele esenţiale. Deşi bucătăriile scandinave sunt simple, acest lucru nu înseamnă că evită decorarea. Cu toate acestea, este bine ca pereţii să fie albi, curaţi, pentru că pe aceştia se vor presăra mici detalii care vor întregi design-ul bucătăriei. Deşi albul este vedeta, există şi alte tactici pentru decorarea pereţilor acestor bucătării. Utilizarea tapetului cu motive geometrice sau a culorilor pale este larg răspândită. Acest tratament al pereţilor va da un pic de caracter camerei.

Albul nu se potriveşte neapărat cu preferinţele tuturor. Acest lucru nu te va împiedica totuşi să oferi o estetică scandinavă bucătăriei tale. Înlocuieşte mobila bucătărie albă cu una în tonuri mai închise. Sunt acceptate şi nuanţe mai deschise, mai ales o paletă de griuri. Totul trebuie făcut în aşa fel încât să păstrezi atmosfera care va fi realizată cu mobilierul funcţional în culori vii sau elemente decorative în culori mai intense, cum ar fi o lampă. Stilul scandinav este un stil destul de versatil. Trebuie doar să alegeţi o mobila bucătărie în acest stil şi să decoraţi ghidaţi de o paletă de culori.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite