Cum au încercat femeile să-şi modifice dimensiunea sânilor de-a lungul istoriei: masajele cu sânge de scroafă şi pompele electrice de aspiraţie făceau „minuni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO lonestarpinup.com
FOTO lonestarpinup.com

Mărimea sânilor a stârnit dintotdeauna nemulţumiri în cazul reprezentantelor sexului frumos. Însă, de-a lungul istoriei, dimensiunea bustului nu le preocupa doar pe femei, ci reprezenta chiar o problemă socială, mărimea mameloanelor spunând multe despre cât de merituoasă este o femeie. Din acest motiv, experţii au încercat să găsească soluţii care să le ajute pe acestea să se adapteze preferinţelor societăţii.

De la pompe electrice de aspiraţie, la sârmă înfăşurată în jurul sânilor, femeile au apelat la fel şi fel de soluţii bizare, de-a lungul istoriei, pentru a-şi schimba dimensiunea bustului:

Dacă ai sânii prea mari, masează-i cu sânge de scroafă

În anumite perioade istorice, în Vest, sânii mici erau deseori asociaţi cu castitatea şi modestia femeii, în timp ce despre sânii mari se credea că provoacă probleme şi că sunt o dovadă a înclinaţiei spre desfrâu.

Fizicianul roman Pliniu cel Bătrân credea că femeile îşi pot micşora sânii sau pot preveni creşterea lor prin masarea acestora cu sânge de scroafă. 

image

Bucăţi de sârmă sau de lemn în sutiene

Sânii voluminoşi au avut, totuşi, perioadele lor de glorie. Avantajele corsetelor nu sunt multe la număr, însă le avantajează, cu siguranţă, pe femeile care nu sunt foarte bine dotate în partea de sus a trupului. Făceau însă minuni şi pentru femeile cu bustul mic, care ascundeau, cu ajutorul acestora şi al sutienelor, bucăţile din lemn şi sârmele cu care îşi susţineau sau strângeau sânii astfel încât să pară mai mari.

image

Ciumăreaua, planta care măreşte sânii

Unguente, mixturi din plante şi fel şi fel de diete au fost, ani la rând, recomandate persoanelor care îşi doreau să îşi mărească în mod natural bustul. În secolul al XVIII-lea, piaţa franceză era dominată de pilulele „orientale”, produse de un farmacist pe nume Ratie, care îmşira reglame despre produsele „miraculoase” pe pagini întregi de ziar, fără să precizeze vreodată lista cu ingrediente. La fel se procedează şi în zilele noastre. 

Cea mai interesantă sugestie botanică, din perspectivă ştiinţifică, este însă ciumăreaua, recomandată de un doctor francez în presa americană în 1910, cu promisiunea că aceasta măreşte sânii. Teorie medicului era bazată pe faptul că ciumăreaua creşte producţia de lapte în cazul caprelor, atunci când este consumată, motiv pentru care, spunea acesta, este corect să presupunem că acelaşi efect l-ar avea şi în cazul femeilor, care vor dobândi astfel sâni mai mari.

image

Irigaţiile cu apă rece ca gheaţa

Una din cele mai ciudate soluţii pentru creşterea sânilor a apărut în perioada 1930-1940, când sânii cu formă torpedo (n.r. – ascuţită) au început să fie la modă. Femeile din Europa, mai ales, erau mari amatoare de masaj hidroterapeutic pentru creşterea bustului cu apă rece, un tratament extrem de inconfortabil.

Tehnica irigaţiilor cu apă rece era foarte populară în Franţa. Concepul era unul simplu: pe sâni se ataşa o cupă cu forma sânului, de care era ataşat un furtun care se conecta la chiuvetă. Când apa rece începea să curgă peste sâni, se presupunea că nici creşterea acestora nu întârzia să apară.

image

Pompa de aspiraţie

În perioada anilor 1860, femeile apelau pentru mărirea sânilor la o maşinărie înspăimântătoare care purta numele de „The Princess Bust Developer” ( n.r. – Aparat care măreşte sânii pentru prinţese), menită să se fixeze pe sâni şi să îi maseze „blând”. Aceasta era, de fapt, o pompă de aspiraţie electrică şi acţiona asupra sânilor exact cum ar face-o, astăzi, o pompă de desfundat vasul de toaletă.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite