Cum a cheltuit un cuplu banii strânşi din donaţii pentru un om al străzii: un an au trăit ca nişte staruri. Poliţia a deschis o anchetă, tinerii neagă acuzaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Johnny Bobbitt (stânga), alături de Kate McClure şi Mark D'Amico, tinerii care i-au promis că-l ajută să scape de mizeri FOTO AP/US Daily
Johnny Bobbitt (stânga), alături de Kate McClure şi Mark D'Amico, tinerii care i-au promis că-l ajută să scape de mizeri FOTO AP/US Daily

Johnny Bobbitt (35 de ani), un om al străzii, a devenit cunoscut în întreaga lume după ce i-a dat ultimii săi bani, 20 de dolari, unei tinere a cărei maşină rămăsese fără benzină. Pentru a-i răsplăti gestul, fata şi iubitul ei au demarat o campanie şi au strâns 400.000 de dolari în numele bărbatului, însă recent acesta i-a dat în judecată acuzându-i că nu i-au dat niciun ban. Jurnaliştii străini au aflat şi cum a cheltuit cuplul suma.

Kate McClure (28 de ani) şi partenerul ei de viaţă, Mark D’Amico (39 de ani), au creat un cont pe platforma GoFundMe pentru Johnny Bobbitt, un veteran al Marinei Americane ajuns pe străzi, în semn de recunoştinţă pentru gestul lui de a-i da tinerei ultimii săi bani când maşina acesteia a rămas fără benzină pe o autostradă din Philadelphia. „Şi-a dat ultimii săi 20 de dolari ca să-mi cumpere benzină şi să se asigure că ajung cu bine acasă“, declara tânăra pentru presă în 2017, făcându-l celebru în toată lumea pe cel care a ajutat-o. 

În doar câteva săptămâni s-au strâns 400.000 de dolari, iar cuplul a anunţat că îl va ajuta pe bărbat să-şi cumpere o casă, o maşină şi să-şi acopere toate cheltuielile pentru un trai decent. 

În realitate, omul străzii nu şi-a mai primit banii. Avocaţii lui au scris în documentele legale depuse la tribunal că tinerii au folosit banii pentru a-şi crea nişte condiţii de viaţă luxoase pe care în mod normal nu şi le-ar permite. Kate McClure este recepţioneră pentru Departamentul de Transport din New Jersey, iar iubitul ei lucrează ca tâmplar, însă în ultimul an au trăit ca nişte staruri. 

Potrivit Daily Mail, cei doi şi-au cumpărat un BMW, pe care l-au vândut însă recent, odată cu izbucnirea scandalului. Mai mult, cuplul s-a bucurat de vacanţe costisitoare în Los Angeles, aeroport din care au fost preluaţi de o limuzină, în Las Vegas şi la Marele Canion, pe care l-au admirat dintr-un elicopter, şi au vizitat Disneyland Canada. 

image

O anchetă penală a fost deschisă în acest caz, iar poliţiştii au confirmat că suma strânsă din donaţii nu mai există în cont. La rândul lor, reprezentanţii platformei GoFundMe au promis că se vor asigura că bărbatul îşi va primi toţi banii indiferent de rezultatul investigaţiei, subliniind că nu s-au mai confruntat cu o asemenea situaţie. 

image

Kate McClure şi Mark D’Amico susţin însă că bărbatul minte şi că i-au dat 25.000 de dolari pe care i-a cheltuit pe droguri. De asemenea, cuplul a mai declarat că 200.000 de dolari au fost cheltuiţi pe întreţinerea lui Johnny Bobbitt, căruia spun că i-au asigurat şederea într-un hotel, i-au cumpărat o rulotă (care a fost vândută între timp), două telefoane mobile, un televizor şi un laptop. Tinerii au mai precizat că le-au dat bani fratelui mai mic şi părinţilor bărbatului şi a plătit taxele şi comisioanele percepute de GoFundeMe, în valoare de 50.000 de dolari. 

Recunosc totuşi că au păstrat 150.000 de dolari, însă doar pentru că nu au mai avut încredere în bărbat, acuzându-l că i-ar cheltui pe droguri. „Nu îi voi da lui toţi banii niciodată. Mai bine îi ard în faţa lui“, a declarat D’Amico pentru un ziar local din Philadelphia. Tânărul a recunoscut şi că a folosit 500 de dolari din suma donată pentru a-i investi în jocuri de noroc, însă afirmă că i-a pus la loc. În ceea ce priveşte bolidul de lux şi călătoriile scumpe, cei doi susţin că şi le-au permis datorită economiilor proprii. 

Într-un interviu recent, fata a început să plângă şi a declarat că în urma scandalului a primit ameninţări cu moartea: „E greu să fac faţă acestei situaţii, pentru că oamenii au auzit doar o parte a poveştii. Este îngrozitor când ştii că ai făcut un lucru bun şi în schimb tu şi familia ta primiţi ameninţări cu moartea. Eu cred că am făcut un lucru bun şi aş proceda exact la fel dacă aş da timpul înapoi“.

Pe de altă parte, omul străzii a spus că el a fost cel care s-a simţit trădat de cei doi, pe care îi consideră lacomi: „Cred că la început au avut intenţii bune, dar odată ce au văzut câţi bani s-au strâns, au devenit lacomi“.  

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite