Un roman despre un viol, recompensat cu National Book Award

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitoarea Louise Erdrich
Scriitoarea Louise Erdrich

Povestea unei femei care a fost violată într-o comunitate amerindiană şi un roman despre viaţa săracilor din India, marcată de corupţia guvernului din această ţară, s-au numărat printre cărţile câştigătoare la cea de-a 63-a ediţie a National Book Awards, care a avut loc miercuri, la New York.

Potrivit Agenţiei Reuters, citată de Mediafax, scriitoarea Louise Erdrich a fost recompensată cu National Book Award pe 2012 la categoria "non-ficţiune" pentru romanul ei "The Round House", ce prezintă povestea unei femei care a fost violată într-o comunitate amerindiană.

La această categorie au concurat câţiva autori renumiţi, precum Junot Diaz şi Dave Eggers, dar şi Ben Fountain şi scriitorul debutant Kevin Powers.

Jurnalista Katherine Boo, premiată cu Pulitzer în anul 2000, a câştigat premiul National Book pe 2012 la secţiunea "ficţiune" cu romanul ei de debut, "Behind the Beautiful Forevers: Life, Death, and Hope in a Mumbai Undercity", o cronică a vieţii persoanelor sărace din India, marcată de corupţia guvernamentală.

Katherine Boo, fost editor la Washington Post şi jurnalist la publicaţia The New Yorker, a trăit între noiembrie 2007 şi martie 2011 într-o mahala din Mumbai, pentru a experimenta viaţa contemporană a săracilor din India.

David Ferry s-a impus la categoria "poezie" cu volumul său intitulat "Bewilderment", iar William Alexander a câştigat premiul National Book la categoria "literatură pentru tineri", cu volumul "Goblin Secrets".

Romancierul Elmore Leonard şi jurnalistul Arthur O. Sulzberger Jr., publisher la New York Times, au fost recompensaţi cu premiul National Book pentru întreaga carieră.

Fundaţia National Book, care acordă aceste premii literare, considerate cele mai importante din literatura americană, a nominalizat câte cinci scriitori la fiecare dintre cele patru categorii: "ficţiune", "non-ficţiune", "poezie" şi "literatură pentru tineri".

Fiecare premiu National Book valorează 10.000 de dolari.

Printre câştigătorii din anii anteriori s-au numărat John Updike, Philip Roth şi Ralph Ellison.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite