Succes al spectacolului „Cu uşile închise“, în Macedonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul Teatrului Naţional „I.L.Caragiale" din Bucureşti, „Cu uşile închise", de Jean Paul Sartre, s-a jucat pe 8 septembrie, în deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru de Cameră „Risto Şişkov", în Macedonia.

Festivalul de la Strumiţa este dedicat memoriei unei figuri proeminente a scenei macedonene, Risto Şişkov, şi măiestriei actoriceşti, iar de-a lungul celor optsprezece ediţii şi-a câştigat notorietatea, la început pe plan local, apoi şi în zona balcanică.

Ambasada României la Skopje a transmis conducerii Teatrului Naţional din Bucureşti o scrisoare de felicitări pentru participare precum şi ecoul unor impresii favorabile, legate de calitatea interpretării şi de originalitatea montării.

În această scrisoare se menţionează: „Critica de specialitate şi publicul care au asistat la Strumiţa la spectacolul dramatic «Cu uşile închise» au remarcat, la unison, montarea regizorală originală de excepţie realizată de Mircea Anca, precum şi evoluţia artistică remarcabilă a actorilor care au figurat în distribuţia piesei de teatru: Constantin Dinulescu, Carmen Ionescu şi Iuliana Moise. A fost apreciată interpretarea remarcabilă, în special datorită modului extrem de sugestiv în care actorii români au reuşit să dea viaţă, cu extremă naturaleţe şi un talent deosebit, trăirilor interioare de mare intensitate ale personajelor teatrale extrem de complexe create de J. P. Sartre: Joseph Garcin, Inès Serrano şi Estelle Rigault".

Teatre importante, în festival

La acest eveniment cultural, care s-a derulat în perioada 8 - 13 septembrie, au mai luat parte: Teatrul Naţional „Ivan Vazov" din Sofia, Teatrul „Ivan Radoev" din Plevna (Bulgaria), Teatrul „Joakim Vujich" din Kraguievaţ (Serbia), Teatrul „Sartr" din Sarajevo (Bosnia Herţegovina), Teatrul „Dodona" din Priştina, Teatrul Dramatic din Skopje, Teatrul Turcesc din Skopje, Teatrul „Voidan Chernodrinski" din Prilep (Republica Macedonia), Teatrul Naţional din Bitola (Republica Macedonia) şi Teatrul „Anton Panov" din Strumiţa.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite