Piesa "Useless" a Savianei Stănescu se joacă în premieră la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitoarea Saviana Stănescu a fost invitată în Studioul Adevărul Live. Foto: David Muntean
Scriitoarea Saviana Stănescu a fost invitată în Studioul Adevărul Live. Foto: David Muntean

O piesă a scriitoarei Saviana Stănescu şi regizată de Jose Zayas se va juca, în premieră mondială, la IRT Theater din Manhattan, în perioada 14-24 august, într-o serie de zece spectacole.

Piesa ”Useless” este o comedie amară, care investighează realităţile complexe ale traficului de organe şi felul în care acest flagel afectează oamenii. Spectacolul prezintă povestea a trei personaje din Europa de Est: un cuplu căsătorit care a imigrat în SUA şi un tânăr care ajunge în Statele Unite pentru a-şi dona rinichiul. 

În acest proiect realizat cu sprijinul ICR New York sunt implicaţi mai mulţi artişti: Jose Zayas semnează regia spectacolului, iar Steven Rishard, Ana Grosse şi Andy Phelan vor fi cei trei actori care vor juca în spaţiul scenografic conceput de Susan Zeeman Rogers.

Saviana Stănescu este un autor român stabilit la New York, fondatoarea ”Immigrants Artists and Scholars in New York” (IASNY), este curator ”playgroundzero” şi ”New York with an Accent”.  Are o diplomă de masterat în dramaturgie şi în performance de la NYU, Tisch şi predă dramaturgie la Ithaca College.  Piesele ei au fost prezentate pe scena internaţională şi americană.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite