„Ilegitim“, controversatul film al lui Adrian Sitaru, premiat în Croaţia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Ilegitim“, regizat de Adrian Sitaru, a câştigat două premii - Golden Arena pentru cel mai bun lungmetraj din secţiunea internaţională şi trofeul pentru cel mai bun lungmetraj din secţiunea Neighbours and Friends - la cea de-a 63-a ediţie a Pula Film Festival din Croaţia.

Juriul secţiunii Neighbours and Friends a fost alcătuit din regizorul român Călin Peter Netzer, regizorul şi producătorul Ivan Ostrochovsky din Slovacia şi producătoarea Mia Pecina din Croaţia.

Marele premiu al festivalului de film din Croaţia, Grand Golden Arena, a revenit lungmetrajului "On the Other Side”, în regia lui Zrinko Ogresta, "un film cu suspans dramatic şi emoţional care duce la o metaforă globală”, aşa cum a fost caracterizat de membrii juriului.

Premiul i-a fost acordat filmului românesc “pentru o prezentare psihologică reuşită şi unică a unei teme de familie într-o manieră inovatoare, considerând în special faptul că fiecare scenă a fost filmată într-o singură priză şi de aceea pentru jumătate dintre actori scenele în care apar sunt şi primele”, a fost motivarea juriului.

În luna aprilie, ”Ilegitim” a câştigat Prix Sauvage, iar actriţa şi coscenarista peliculei Alina Grigore a primit o menţiune specială pentru rolul din această producţie, la L'Europe autour de l'Europe de la Paris.

“Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoare filme româneşti din ultimii ani, spune povestea a doi fraţi (interpretaţi de Alina Grigore şi Robi Urs) şi iubirea lor ilegitimă.

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore şi actori neprofesionişti din cadrul şcolii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu şi Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru şi Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silişteanu şi Alexandru Lorian Timoşca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu şi Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip şi Dan-Ştefan Rucăreanu, iar producător este Anamaria Antoci.

“Ilegitim” este o producţie Domestic Film, în coproducţie cu Film Produkcja (Polonia) şi Damned Films (Franţa).

Citeşte şi: „Uite avortul, nu e avortul“ - cronica „Adevărul“ la filmul lui Adrian Sitaru

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite