FOTOGALERIE Din culisele Galei Gopo, unde mare câştigător a fost "Aferim!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ada Solomon a urcat de mai multe ori pe scenă pentru "Aferim!"  FOTOGRAFII: Florin Ghioca
Ada Solomon a urcat de mai multe ori pe scenă pentru "Aferim!"  FOTOGRAFII: Florin Ghioca

Cea de-a zecea gală a Premiilor Gopo s-a desfăşurat seara trecută la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti şi a adus laolaltă cele mai importante nume ale cinematografiei româneşti. Câştigătorul ediţiei a fost, incontestabil, "Aferim!".

Pelicula ”Aferim!”, de Radu Jude, a câştigat trofeul pentru cel mai bun film, o categorie la care au fost nominalizate producţiile ”Aferim!” (România - Bulgaria - Cehia), de Radu Jude, ”Bucureşti Nonstop” (România), de Dan Chişu, ”Comoara” (România - Franţa), de Corneliu Porumboiu,  ”De ce eu?” (România - Bulgaria - Ungaria), de Tudor Giurgiu, şi ”Un etaj mai jos” (România - Franţa - Suedia - Germania), de Radu Muntean.

Oana Pellea a înmânat premiul producătorului Ada Solomon, care a mulţumit celor care au votat pentru premiile Gopo. 

Ioana Flora (foto jos) a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea din filmul ”Acasă la tata”.

gopo 2016 FG18

La categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal” au fost nominalizate Ioana Flora, pentru rolul Paula din filmul ”Acasă la Tata”, de Andrei Cohn, Ana Maria Guran, pentru rolul Larisa din ”Lumea e a mea”, de Nicolae Constantin Tănase, Rodica Lazăr, pentru rolul Mariana din filmul ”Carmen”, de Doru Niţescu, Hilda Peter, pentru rolul Cristina din ”Box”, de Florin Şerban, şi Elena Popa, pentru rolul Cristina din ”Autoportretul unei fete cuminţi”, de Ana Lungu.

Trofeul a fost înmânat de actorul Teodor Corban (foto jos). Acesta a primit trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea din filmul ”Aferim!”.

gopo 2016 FG19

La categoria ”cel mai bun actor în rol principal” au fost nominalizaţi Teodor Corban, pentru rolul Costandin din filmul ”Aferim!”, de Radu Jude, Gheorghe Ifrim, pentru rolul Achim din ”Bucureşti Nonstop”, de Dan Chişu, Emilian Oprea, pentru rolul Cristian Panduru din ”De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, Alexandru Papadopol, pentru rolul Robert din ”Acasă la tata”, de Andrei Cohn, şi Cuzin Toma, pentru rolul Costi din ”Comoara”, de Corneliu Porumboiu.

Trofeul a fost înmânat de Ada Condeescu şi Levente Molnar (foto jos, dreapta).

gopo 2016 FG11

Radu Jude a fost recompensat cu trofeul pentru cel mai bun regizor, pentru filmul ”Aferim!”. La categoria ”cel mai bun regizor” au fost nominalizaţi Dan Chişu, pentru ”Bucureşti Nonstop”, Tudor Giurgiu, pentru ”De ce eu?”, Radu Jude, pentru ”Aferim!”, Radu Muntean, pentru ”Un etaj mai jos”, şi Corneliu Porumboiu, pentru ”Comoara”.

Trofeul a fost ridicat de producătorul Ada Solomon. Gala Premiilor Gopo a fost prezentată de actorul Alexandru Bogdan şi a fost transmisă în direct pe TVR 2, TVR HD şi Radio România Cultural.

CulturăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite