Festivalul Naţional de Teatru începe astăzi ediţia cu numărul 25. Programul primei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Dinte pentru dinte", regizat de Cristi Juncu, va fi prezentat în prima zi a FNT-ului  FOTO: Cristina Ganj
"Dinte pentru dinte", regizat de Cristi Juncu, va fi prezentat în prima zi a FNT-ului  FOTO: Cristina Ganj

În acestă seară debutează cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, o ediţie aniversară care adună la Bucureşti cele mai importante spectacole şi trupe de teatru din România.

Prima seară a Festivalului aduce în faţă spectatorilor cinci reprezentaţii ale unor spectacole puternice, invitate din Târgu-Mureş şi Cluj: astfel, de la orele 18.00 şi 21.00 pe scena Sălii Majestic a Teatrului Odeon va evolua Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu-Mureş, care prezintă „Dinte pentru dinte“ – un spectacol imaginat de regizorul Cristi Juncu după un text dramatic foarte jucat în ultima vreme pe scenele europene: „Zeul carnagiului” de Yasmina Reza. 

Tot de la orele 18.00 şi 21.00, Sala Pictură a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti găzduieşte spectacolul „Karamazovii” după F.M.Dostoievski, pus în scenă de regizorul István Albu împreună cu actorii Companiei „Tompa Miklós” – Teatrul Naţional Târgu-Mureş.

Deschiderea oficială a celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru va avea loc însă în această seară, la ora 19.30, în foaierul Tapiserii al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale" din Bucureşti, la primul etaj. La eveniment vor fi prezente importante personalităţi ale lumii culturale româneşti şi internaţionale. Evenimentul va fi transmis în direct, prin live-streaming, pe adevărul.ro.

Lansarea oficială a Festivalului va fi urmată, la ora 20.00, de spectacolul „Mein Kampf”, în regia lui Alexandru Dabija, o producţie a Teatrului Naţional „Lucian Blaga" din Cluj-Napoca. Un moment de teatru memorabil, care va putea fi urmărit şi în transmisiune directă oferită de Grand Cinema & More în cinci oraşe din ţară – Braşov, Constanţa, Piteşti, Timişoara şi Bucureşti – precum şi în trei capitale europene: Londra, Viena şi Chişinău, în spaţiile puse la dispoziţie de Institutul Cultural Român şi în Sala Mare a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

La ora 22.30, pe frecvenţele postului Radio România Cultural, va debuta secţiunea on-air, radiofonică, a Festivalului. Radio România oferă în fiecare din cele zece seri FNT ascultătorilor posibilitatea de a urmări versiuni celebre ale spectacolelor invitate prin intermediul Teatrului Naţional Radiofonic. În această seară este programat spectacolul „Aniversarea” de Harold Pinter, în regia lui Dan Puican, o înregistrare din 1990, păstrată în Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Române.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite