Festivalul „Like CNDB“: o lună de dans contemporan, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie inedită de spectacole de dans începe pe 9 februarie, la Bucureşti, în festivalul „Like CNDB#1“, organizat de Centrul Naţional al Dansului. Până la sfârşitul lunii, pe 28 februarie, pe scena CNBD vor urca artişti precum  Mădălina Dan, Cristina Lilienfeld, Ferenc Sinkó şi Leta Popescu, Andreea Novac, Vava Ştefănescu şi Farid Fairuz.

Spectacolele alese oferă experienţe care nu pot fi cunoscute decât astfel, prin contact direct, sunt spectacole de privit cu mintea şi simţurile larg deschise.  Momentele artistice se ţin în sala de spectacole a CNDB – Sala Stere Popescu – care se află pe B-dul Mărăşesti nr. 80-82. 

Festivalul Like CNDB #1 aduce pe scena Centrului National al Dansului Bucuresti (CNDB) spectacole suprinzatoare, distractive si extravagante create de Mădălina Dan, Cristina Lilienfeld, Ferenc Sinkó şi Leta Popescu, Andreea Novac, Vava Ştefănescu şi Farid Fairuz. Deschiderea oficială a festivalului „Like CNDB #1“ are loc duminică, 9 februarie, ora 19.00 şi este urmată, la ora 19.30, de spectacolul „Lay(ers)“ creat de Cristina Lilienfeld. 

„Lay(ers)“ explorează conexiunea dintre piele ca organ şi emoţie. „Proiectul meu are ca punct de plecare o imagine la care am rezonat foarte puternic atât senzorial, cât şi emoţional. În imaginea respectivă tema este legată de pielea umană şi felul în care ea trăieşte, se schimbă, se decojeşte. M-a dus cu imaginaţia la acele măşti pentru îngrijirea pielii care se desprind asemeni unei a doua pieli de care te dezbraci. Am început să caut similarităţi între pielea şarpelui care se schimbă când nu mai este potrivită pentru el, între scoarta copacului care se usucă, se crapă într-un mod foarte expresiv şi pielea umană“, explică artista Cristina Lilienfeld.

În festival se va vorbi despre teatrul lui Romeo Catellucci, într-un eveniment dedicat lansarii volumului Teatrul lui Romeo Castellucci, în traducerea Cristinei Modreanu, aparut în colecţia de carte Scena.ro.  Lansarea va fi urmată de proiecţii din „Tragedia Endogonidia“.

Programul festivalului:

9 februarie, ora 19.00 – Deschiderea oficiala a festivalului 

9 februarie, ora 19.30 - Cristina Lilienfeld – Lay(ers)

13 februarie, ora 19.30 – Farid Fairuz – Realia (Bucureşti – Beirut)

15 februarie, ora 19.30 – Vava Ştefănescu - Cvartet pentru o lavalieră

16 februarie, 12.00 – 20.00 – Mădălina Dan – Hematopoesis

20 februarie, ora 19.30 – Teatrul lui Romeo Castellucci – lansare carte & proiecţie Tragedia Endogonidia

22 februarie, ora 19.30 - Ferenc Sinkó şi Leta Popescu – Parallel

27 februarie, ora 19.30 – Andreea Novac – Despre tandreţe şi Dance a playful body 

6 februarie, ora 19.00 şi 14, 28 februarie, ora 22.00 - Paul Dunca/ Paolo Lagana – Power to the People*

Preţul biletelor este 25 lei/spectacol sau 100 lei pentru întregul festival. Preţ redus pentru profesionişti, studenţi, elevi, pensionari  15 lei/spectacol sau 70 lei pentru întregul festival.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite