Bitdefender donează 100.000 de euro pentru „Cuminţenia Pământului“

0
0
Cumintenia Pamantului
Cumintenia Pamantului

Producătorul român de soluţii de securitate IT Bitdefender se implică în campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului”, cu o donaţie de 100.000 de euro, adică puţin peste 100 de euro pentru fiecare dintre angajaţii din România ai companiei.

Au mai rămas două săptămâni până la încheierea subscripţiei publice pentru achiziţionarea sculpturii "Cuminţenia pământului", iar până acum s-au strâns doar aproape 800.000 de euro.

Compania Bitdefender se implică în campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului”, cu o donaţie de 100.000 de euro. Este una dintre cele mai importante contribuţii financiare directe aduse, până în prezent, de o companie din mediul privat.

„De-a lungul timpului am pus în centrul strategiei noastre de dezvoltare valorile şi inteligenţa din România. Fiind prezenţi în întreaga lume şi devenind o echipă multinaţională, cu atât mai mult preţuim originile noastre: am alăturat cu mândrie brandului Bitdefender şi am promovat pe tot mapamondul elemente din istoria poporului român. Implicarea noastră în campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Brâncuşi este una firească fiecărui cetăţean, fiecărei echipe care simte româneşte, respectă valorile culturale autohtone şi se implică în cauzele comunităţii din care face parte", a declarat Florin Talpeş, CEO al Bitdefender.

Cea mai mare contribuţie financiară din mediul privat de până acum a fost anunţată de Dedeman, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de bricolaj, controlat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl din Bacău, care a donat 127.000 de euro, câte 15 euro pentru fiecare dintre cei 8.500 de angajaţi.

Pe lângă cele cinci milioane de euro, sumă alocată deja de Guvern, statul mai are nevoie ca şase milioane de euro pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi.

La ora actuală, „Cuminţenia Pământului” poate fi văzută la Muzeul Băncii Naţionale a României, de luni până vineri, între orele 10.00 – 18.00, cu ajutorul unei programări prealabile. Intrarea este gratuită, iar vizitatorii muzeului beneficiază de un tur ghidat.

Achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi se poate face printr-un efort conjugat al statului român şi al cetăţenilor: suma de cinci milioane de euro a fost alocată deja de Guvern şi e nevoie ca şase milioane de euro să fie colectate prin intermediul contribuţiilor voluntare ale persoanelor private şi cele juridice, până, cel târziu, pe 30 septembrie 2016.

Pe lângă Bitdefender, printre companiile care şi-au anunţat implicarea în susţinerea campaniei de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului” se numără Dedeman, Carrefour, BRD, Uber, Enel, McDonald's, Banca Transilvania, OMNIASIG, eMAG, UniCredit Bank România, Coresi, New Folder, Unlock, Media Trust, Telekom, Dexter Print, Humanitas şi Cărtureşti.

Printre personalităţile care şi-au arătat deja sprijinul pentru campania de subscripţie publică se regăsesc  Adrian Ghenie, Doina Lemny, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Mircea Cărtărescu, Dan Perjovschi, Mircea Cantor, Alexandru Tomescu, Vlad Alexandrescu, Tudor Giurgiu, François Saint-Paul - ambasadorul Franţei, Răzvan Burleanu, Oana Manea, Alexandru Dedu şi Cosmin Alexandru. De asemenea, în spoturile publicitare îşi declară susţinerea Maia Morgenstern, Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Andrei Pleşu, Iuliana Tudor, Melania Medeleanu, Irina Păcurariu, Dragoş Bucurenci, Părintele Constantin Necula, Mariana Lungu, Dan Amariei, Matei Oprina, Cristiana Mongol Stancu, Iv cel Naiv, Virgil Stănescu, Alexandru Tomescu, Cristina Cioran, Gheorghe Hagi, Virgil Ianţu, Dora Dumitrescu şi Ilie Năstase.

”Cuminţenia Pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în 1907 şi aparţine patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur.

În prezent, ”Cuminţenia Pământului” este în proprietatea moştenitorilor arhitectului Gheorghe Romaşcu, care a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuşi în anul 1911.

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite