Artmark Historical Estate a lansat Catalogul Primăvară 2019, cu proprietăţi istorice şi contemporane în valoare de 88 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Insula Matiţa, paradisul privat din Delta Dunării     FOTOGRAFII: Artmark Historical Estate
Insula Matiţa, paradisul privat din Delta Dunării     FOTOGRAFII: Artmark Historical Estate

Artmark Historical Estate, singura companie de consultanţă imobiliară din România specializată în promovarea şi tranzacţionarea de proprietăţi istorice şi artistice, a lansat noul catalog, ediţia Primăvară 2019. Catalogul cuprinde peste 40 de proprietăţi istorice şi contemporane şi o insulă din Delta Dunării. Cel mai scump imobil este un palat de peste 10 milioane de euro.

Cataloagele Artmark Historical Estate sunt concepute ca adevărate albume de artă, ce scot la iveală istorii neştiute despre patrimoniul construit prezentat. Tipărit în 8000 de exemplare, catalogul diviziei imobiliare a casei de licitaţii Artmark este singura publicaţie de acest gen pe piaţa din România.

O insulă de vânzare

Catalogul Primăvară 2019 cuprinde imobile spectaculoase din România, majoritatea aflate în exclusivitate în portofoliul Artmark Historical Estate: 22 de proprietăţi istorice, 19 proprietăţi contemporane şi o insulă din Delta Dunării, singura insulă de vânzare din România în acest moment. Artmark Historical Estate şi-a asumat misiunea de a contribui la salvarea patrimoniului construit din România, prin reincluderea proprietăţilor istorice în circuitul public sau privat.

În martie 2019, compania a publicat Raportul de Piaţă – o analiză în privinţa patrimoniului construit, ce arată că în România există aproximativ 10.000 de imobile (palate, castele, conace sau vile vechi de secole) pentru care trebuie identificate soluţii de salvare şi reintegrare în circuitul public. Prin conversia acestora în centre rezidenţiale, birouri, hoteluri sau spaţii cu diferite funcţiuni culturale, patrimoniul imobiliar poate fi salvat de la degradare şi lăsat moştenire generaţiilor ce vor veni.

Artmark Historical Estate

Casa Ilie Niculescu - Dorobanţu, stil Neogotic francez, arh. Grigore Cerchez

Între clădirile istorice prezentate în catalog se numără Palatul Ştirbey din Dărmăneşti, jud. Bacău (vizitat adeseori de Regina Maria şi evocat în jurnalul său), Casa Niculescu-Dorobanţu din Bucureşti (un impresionant palat neogotic situat în inima Capitalei), conacul Oteteleşanu de lângă Bucureşti, castelul Teleki şi conacul Banffy din Transilvania, Casa Hrisicos (edificiu-simbol al Constanţei), vile impresionante din Bucureşti, Brăila, Galaţi, Ploieşti, Sibiu, Sinaia şi Insula Matiţa din Delta Dunării. Secţiunea de proprietăţi contemporane propune reşedinţe private exclusiviste (vile pe malul lacului, penthouse-uri sau apartamente cu grădină proprie) şi oportunităţi de business la cheie: domenii viticole şi resorturi turistice.

Catalogul este disponibil la sediul Artmark din str. C. A. Rosetti nr. 5, Bucureşti şi poate fi descărcat online, aici.

Mai multe despre Artmark Historical Estate, aici: Artmark Historical Estate lansează Raportul de Piaţă 2018 şi anunţă intrarea şi pe segmentul de proprietăţi contemporane

Artmark Historical Estate
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite