Artmark Historical Estate lansează Raportul de Piaţă 2018 şi anunţă intrarea şi pe segmentul de proprietăţi contemporane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Barbu, CEO Artmark Historical Estate, şi Constantin Prisecaru, Managing Partner Artmark Historical Estate     FOTO: Artmark Historical Estate
Monica Barbu, CEO Artmark Historical Estate, şi Constantin Prisecaru, Managing Partner Artmark Historical Estate     FOTO: Artmark Historical Estate

Artmark Historical Estate a lansat în cadrul unei conferinţe de presă Raportul de Piaţă 2018 – o analiză a situaţiei actuale a patrimoniului construit şi a potenţialului investiţional al acestuia. Cu această ocazie, reprezentanţii companiei au anunţat intrarea şi pe segmentul de proprietăţi contemporane, dedicat tranzacţiilor cu imobile de lux nou construite.

Conform organizatorilor, "Obiectivul Raportului de Piaţă realizat de Artmark Historical Estate este să prezinte situaţia actuală a clădirilor istorice şi artistice (clasate ca monumente istorice sau nu), pentru a genera interesul comunităţii de business asupra acestui segment special al pieţei imobiliare. Prin conversia clădirilor în centre rezidenţiale, birouri sau spaţii cu diferite funcţiuni culturale, patrimoniul imobiliar poate fi salvat de la degradare şi reinclus în circuitul public.

Nici o companie de consultanţă imobiliară nu a încercat până acum să colecteze informaţii relevante despre aceste proprietăţi, pentru a înregistra şi înţelege evoluţia şi tendinţele acestui segment de piaţă şi pentru a observa dacă eforturile de a le reinclude în circuitul public au sau nu succes. Experienţa pieţelor mai mature care beneficiază de un patrimoniu construit semnificativ şi o abordare profesionistă demonstrează că integrarea monumentelor de arhitectură este posibilă şi fezabilă şi contribuie la caracterul şi personalitatea zonei.

Raportul realizat de Artmark Historical Estate  oferă o analiză a situaţiei actuale a clădirilor istorice din România, cu exemple de transformări de succes şi informaţii grupate pe regiuni: categorii de preţ, număr şi tipuri de monumente istorice, oportunităţi de investiţie. Secţiunea de opinii de la specialişti în domeniu prezintă cadrul legislativ pentru tranzacţiile cu proprietăţi istorice, iar piaţa rezidenţială de lux din Bucureşti este analizată într-un capitol distinct: istoric, ofertă, cerere, preţuri şi tendinţe pentru această nişă.

Monica Barbu, CEO Artmark Historical Estate, a declarat:

Cenuşăreasă a pieţei imobiliare, segmentul de proprietăţi istorice şi artistice nu doar că nu generează acelaşi interes din partea dezvoltatorilor de proiecte ridicate de la zero, dar nici nu beneficiază de aceeaşi expunere pe piaţă.  Artmark Historical Estate îşi propune să reatragă atenţia publică asupra acestui segment de pe piaţa imobiliară. Proprietăţi valoroase precum palate, castele, conace şi vile vechi de secole, multe dintre ele repere în Lista Monumentelor Istorice, pot fi readuse la viaţă prin conversii de succes în noi funcţiuni: birouri, hoteluri, centre de evenimente, retail etc.

Până de curând, România nu a avut dezvoltatori rezidenţiali interesaţi de conversiile clădirilor istorice de dimensiuni medii şi largi. Disponibilitatea limitată de teren în cadrul oraşului este însă unul dintre motivele care a determinat o schimbare. Pe măsură ce oraşul se confruntă cu trafic şi aglomeraţie tot mai mari, proprietăţile vechi din oraş sunt mult mai atractive decât proprietăţile situate la periferie.

Constantin Prisecaru, Managing Partner Artmark Historical Estate, a declarat:

Prin implicarea în segmentul de proprietăţi contemporane, ne propunem să oferim clienţilor noştri accesul la proprietăţi recent construite (apartamente din imobile deosebite, penthouse-uri, reşedinţe de vacanţă etc.), care se încadrează în standardele de lux. Într-o piaţă invadată de construcţii noi, este necesară selectarea lor de către specialişti şi definirea unui standard în considerarea unei proprietăţi de lux.

Deşi persoanele cu disponibilităţi financiare ridicate au început să investească în alte segmente de lux, zona imobiliară rămâne cea mai importantă pentru plasarea veniturilor, arta fiind pe poziţia a doua. O casă de lux nu este completă fără expunerea de obiecte de artă. Ca parte a grupului Artmark, ce domină piaţa de artă din România, Artmark Historical Estate are acces la o înţelegere profundă a obiceiurilor de consum ale investitorilor din segmentul de lux, ce repartizează riscurile şi încearcă diferite produse de investiţii, de la obiecte de artă la imobiliare de lux."

Despre Artmark Historical Estate

Parte a grupului Artmark (unul dintre cei mai importanţi promotori ai artei româneşti de patrimoniu şi contemporane), divizia Artmark Historical Estate s-a înfiinţat în 2014 şi oferă accesul clienţilor la un segment special pe piaţa imobiliară: proprietăţi istorice şi artistice precum palate, castele, cetăţi, conace şi vile vechi de secole, repere în Registrul Monumentelor Istorice. Creată după modelul marilor Case internaţionale de licitaţii, Artmark Historical Estate îşi asumă misiunea de a promova şi salva patrimoniul cultural construit al României.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite