„Alfabetul poetic“, al lui Kavafis, lansat la Muzeul de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Alfabetul poetic", de K. P. Kavafis, creatorul celebrului poem „Ithaka", a fost lansat joi seara, la Muzeul Naţional de Artă al României (Sala Auditorium), în prezenţa unor înalte oficialităţi.

Volumul „Alfabetul poetic" a fost prezentat de: Jacques Bouchard, Dimitris Daskalopoulos, Filippos Filippou şi Liviu Franga.

Konstandinos Kavafis (1863-1933) a fost un poet născut în Alexandria (Egipt), care a scris în limba greacă. Născut din părinţi greci, a lucrat toată viaţa pe un post mediocru de funcţionar public din Alexandria.

Opera sa, redusă cantitativ (aproximativ 200 de poezii în stil liric, intim, realist), este scrisă într-un amestec neobişnuit de greacă modernă şi greacă clasică.

Multe poezii au caracter istoric, vizând mai ales era elenistică. În prezent, Konstandinos Kavafis este considerat unul dintre cei mai reprezentativi poeţi greci din epoca modernă.

E.S. Georgios Poukamissas, Ambasadorul Republicii Elene la Bucureşti, E.S. Sanaa Atallah, Ambasadoarea Republicii Arabe Egipt la Bucureşti, Stefanos Tamvakis, Preşedintele Consiliului Grecilor din Diaspora, Noniki Perdika, Preşedintele Absolvenţilor Filekpaideftiki Etaireia, Georgios Sofianos, Managing Director al Grupului de companii SOFMEDICA au fost prezenţi la eveniment.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite