Culorile pe care le purtăm trasmit mesaje importante despre personalitatea noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţinuta trebuie aleasă foarte atent, pentru a nu transmite un mesaj greşit/FOTO www.sheknows.com
Ţinuta trebuie aleasă foarte atent, pentru a nu transmite un mesaj greşit/FOTO www.sheknows.com

Hainele pe care le alegem transmit unele informaţii despre personalitatea noastră şi anumite mesaje, iar dacă nu suntem atenţi ce alegem este posibil să facem o impresie greşită şi să regretăm asta.

În doar cinci minute de când ne vede prima dată, un străin îşi formează anumite păreri despre noi. Indiferent dacă mergem la un interviu de angajare sau la o întâlnire romantică, ţinuta aleasă este foarte importantă, scrie Medical Daily.

Psihologia culorilor este esenţială şi aplicată din cele mai vechi timpuri, în viaţa de zi cu zi. Există culori feminime şi altele masculine, dar şi culori care stimulează pofta de mâncare sau care evocă anumite emoţii.

Alegerea culorilor spune multe şi despre personalitatea noastră. De exemplu, culorile deschise sugerează prietenie, iar cele închise autoritate. De asemenea, 90% din consumatori observă mai întâi culoarea unui produs, se arată într-un studiu canadian.

Culoarea roşie este asociată cu pasiunea, cu o emoţie puternică, dar şi cu agresivitatea şi competiţia. Bărbaţii care poartă roşu sunt consideraţi mai agresivi chiar şi într-un context neutru, se arată într-un studiu publicat în revista Biology Letters. Femeile care se îmbracă în roşu sunt percepute însă diferit, find considerate mai atrăgătoare, iar bărbaţii le caută compania.

În schimb, albastrul sugerează putere, cunoaştere, seriozitate, integritate. De asemenea, această culoare stimulează creativitatea şi asigură o senzaţie de calm, de linişte.

Persoanele care poartă o ţinută formală, de exemplu un costum, sunt considerate ca având o gândire mai abstractă, capabilă să rezolve probleme şi să analizeze teorii complexe. De asemenea, sunt considerate mai puternice. Studiile arată un alt lucru interesant: cei care poartă aceste haine tind să fie influenţaţi de ele şi încep să ei să se simtă mai puternici, să gândească mai abstract.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite