Cremă pentru ten din lapte matern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii americani au descoperit că o substanţă din laptele matern, numită acid lauric, care se găseşte şi în laptele de cocos, ajută la vindecarea acneei.

Aceştia consideră că o cremă ce conţine lapte matern n-ar avea efecte secundare, pentru că este un produs natural, spre deosebire de tratamentele existente pe piaţă, care pot înroşi pielea şi pot provoca arsuri, notează „The Daily Telegraph".

Realizatorii acestui proiect vor să testeze această cremă pe oameni cât mai curând, în speranţa că vor putea rezolva o problemă care afectează anual milioane de adolescenţi. O masterandă în bioinginerie de la Universitatea din California, Dissaya Pornpattananangkul, a descoperit că acidul lauric poate rezolva problema acneei. „Este foarte plăcut să te gândeşti că ai şansa de a realiza un tratament ce le poate da speranţă celor care suferă din cauza problemelor tenului", spune ea. „Banala acnee afectează mai mult de 85% din adolescenţi şi peste 40 de milioane de oameni din SUA, iar tratamentele disponibile au efecte secundare neplăcute."

Pornpattananangkul ­este ajutată în acest proiect de profesorul Liangfang Zhang, care a contribuit la cercetare, precum şi la crearea unei metode prin care această substanţă devine eficientă împotriva acneei.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite