Cele mai vechi mărci de ceasuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai vechi mărci de ceasuri. Deşi tehnologia modernă le-a umbrit din utilitate, ceasurile vor rămâne mereu un accesoriu ce simbolizează eleganţă şi clasă. Unii dintre cei mai importanţi producători de ceasuri din lume fac acest lucru de sute de ani, iar titlul de cel mai vechi producător de ceasuri este disputat de mai multe companii.

Cele mai vechi marci de ceasuri. Patek Philippe

image

foto patek.com

Compania a fost fondată în 1839 de Antoni Patek şi Franciszek Czapek ca Patek, Czapek & Cie. După ce parteneriatul lor a fost dizolvat, lui Patek i s-a alăturat, în 1851, Adrien Philippe, cei doi dând naştere la o companie care produce ceasuri de top şi astăzi. Patek Phillipe a intrat în istorie prin câteva modele legendare, precum modelul cu mai multe fusuri orare „Complication” sau foarte compexul „Calibre 89”.

Cele mai vechi mărci de ceasuri. Gallet

image

foto galletwatch.com

Compania a fost fondată în 1826 de Julien Gallet, după ce acesta s-a mutat de la Geneva la La Chaux-de-Fonds, în Elveţia. Neoficial, tradiţia în orologerie a familiei Gallet datează de mai multe secole, iar arborele genealogic îl include pe orologierul Humbertul Gallet, care procucea ceasuri în 1466. Compania Gallet produce şi astăzi ceasuri care îmbină tehnologia modernă cu stilul clasic.

Cele mai vechi mărci de ceasuri. Breguet

image

foto breguet.com

Compania a fost fondată în 1775 de Abraham-Louis Breguet în Paris, şi este localizată în prezent în Vallee de Joux, în Elveţia. A intrat în istorie prin producerea, în 1810, a primului ceas de mână din lume. Ceasurile sale au fost purtate de personaje celebre, precum Napoleon Bonaparte sau Maria Antoaneta

Cele mai vechi mărci de ceasuri. Vacheron & Constantin

image

foto vacheron-constantin.com

Compania a fost fondată în 1755, la Geneva, de maestrul orologier Jean-Marc Vacheron. 260 de ani mai târziu, Vacheron & Constantin produce, încă, ceasuri de top, apreciate la nivel mondial. Este compania de ceasuri cu cea mai lungă operare neîntreruptă.

Cele mai vechi mărci de ceasuri. Favre Leuba

image

foto ablogtowatch.com

Compania a fost fondată în 1737 şi a fost administrată de aceeaşi familie timp de opt generaţii. Problemele sale au început în 1969, când piaţa mondială a fost inundată de ceasuri ieftine, cu quartz. Printre modelele sale legendare se numără un ceas cu altimetru şi un ceas care putea fi scufundat. În prezent, există încercări de a reînvia marca Favre Leuba.

Cele mai vechi mărci de ceasuri. Blancpain

image

foto blancpain.com

Fondată în 1735 de Jehan-Jaques Blancpain, compania şi-a construit succesul pe baza producţiei unui număr limitat de ceasuri pe an. Fiecare ceas Blancpain era asamblat şi finisat de un singur orologier. Compania nu a produs niciodată ceasuri cu quartz, a dat faliment şi nu a activat o perioadă de timp. În prezent, Blancpain este deţinută de gigantul elveţian Swatch, şi este cea mai veche marcă din lume care încă mai vinde ceasuri.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite